Uitgeverij Manteau

Al het blauw van de hemel – Mélissa Da Costa

Mijn collega´s zijn fan van dit verhaal. Dat maakte dat ik toch nieuwsgierig werd om deze dikke pil te gaan lezen. Ik wil Uitgeverij Manteau bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Al het blauw van de hemel
Auteur: Mélissa Da Costa
Uitgever: Manteau
Aantal pagina´s: 636
ISBN: 9789022340479

Korte samenvatting:

Nadat bij Emile jong-alzheimer werd vastgesteld, besluit hij het ziekenhuis en het medeleven van zijn familie en vrienden te ontvluchten. Stiekem koopt hij een camper en plaatst een advertentie voor een reisgezel. Hij ontvangt een antwoord van Joanne, een mysterieuze jonge vrouw. Het is de start van een adembenemend mooie roadtrip.

Wat vond ik ervan?:

Emile heeft een ziekte waaraan hij uiteindelijk zal sterven. Hij wil niet zoals zijn ouders en zus hopen mee doen aan een klinisch onderzoek. Hij zet een advertentie voor een reisgenoot, koopt een camper en gaat op reis.

Een reis waarin hij zichzelf steeds beter leert kennen. Waarin hij blokkades van zich af laat vallen door dingen te bekijken vanuit een ander perspectief. Hij leert ook veel van zijn reisgezelschap, de rustige Joanne. Die op haar beurt ook weer leert van Emile. Een mooie wisselwerking tussen de twee. Een verhaal vol vriendschap, verwerking, angst, overwinnen en loslaten. Gaandeweg het verhaal kom je er ook achter waarom Joanne op de advertentie van Emile is ingegaan.

Emoties weet de auteur goed uit te werken, waardoor Emile en Joanne voor mij tastbare mensen worden. Je gaat als lezer met ze mee leven en dat maakt het dat het boek je weet te raken.
De auteur weet me mee te nemen tijdens deze roadtrip naar de mooiste plekken. Door haar gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving waan je je op de plekken die Emile en Joanne aan doen.
Kortom ik heb genoten van deze roman.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *