Cargo,  Uitgeverij Cargo

Nachthuis – Jo Nesbo

Toen ik de flaptekst van Het Nachthuis las werd ik nieuwsgierig. Ik wil Uitgeverij Cargo bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het Nachthuis
Auteur: Jo Nesbo
Uitgever: Cargo
Aantal pagina´s: 248
ISBN: 9789403117928

Korte samenvatting:

Na de tragische dood van zijn ouders verhuist de veertienjarige Richard naar Ballantyne, waar hij bij zijn oom en tante gaat wonen. Maar daar is niet alles wat het lijkt…

Richard wordt in het kleine stadje al gelijk als een verschoppeling behandeld en wanneer een klasgenoot vermist raakt, gelooft niemand hem als hij zegt dat hij Tom zag verdwijnen in een telefooncel aan de rand van het bos.

De politie weigert de zaak serieus te nemen, dus Richard gaat zelf op onderzoek uit. De telefooncel leidt naar een verlaten huis diep in het bos. Daar vangt hij in het raam een glimp op van een angstaanjagend gezicht. En dan beginnen de stemmen tegen hem te praten.

Wat vond ik ervan?:

Richard wordt niet voor vol genomen. Wanneer hij aangeeft waardoor Tom verdwenen is. Niemand geloofd hem. En omdat de politie het niet serieus neemt gaat Richard zelf op onderzoek uit.

Het nachthuis is een thriller met een flinke lading aan fantasy. Ik wist niet goed wat ik ermee aan moest. Het verhaal las wel lekker weg, maar ik had moeite om het als thriller te beschouwen.

Het boek is opgedeeld in drie delen. Daar waar ik deel een spannend vond, had ik in de andere delen moeite om het allemaal serieus te nemen. Ik snapte het gewoonweg niet meer. Misschien was dat ook wel omdat ik dacht een thriller te lezen. De bovennatuurlijke elementen doen de spanning voor mijn gevoel weghalen. Het idee echter is leuk.
Ik moet toegeven dat ik vooral ben door blijven lezen door de plotwendingen waarmee Nesbo je om de oren gooit.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *