Uitgeverij September

De tweestrijd – Renate Wongtschowski

Toen ik dit boek zag sprak de tekst me enorm aan. Ik wil Uitgeverij September bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De tweestrijd
Auteur: Renate Wongtschowski
Uitgever: September
Aantal pagina´s: 200
ISBN: 9789493244320 

Korte samenvatting:

Op haar zeventiende wordt Renate verliefd op de narcistische, maar stoer aantrekkelijke Take. Ze is als kind emotioneel verwaarloosd, waardoor ze een gemakkelijk doelwit is voor zijn zucht naar waardering en aandacht. Voor ze het weet raakt ze verstrikt in een onstuimige liefdesrelatie van aantrekken en afstoten, van strijd en hartstocht.
Wanneer hun conflicten heftiger worden gaat ze van Take weg, om al snel weer bij hem terug te keren – een patroon dat zich herhaalt. Wat volgt is een bijna levenslange strijd tussen haar gevoelens voor hem en haar eigenwaarde. Zal ze uiteindelijk inzien dat ze zich los moet maken van zijn magnetische aantrekkingskracht en voor zichzelf moet kiezen?
In deze waargebeurde coming of age roman vol emotionele diepgang, volgen we Renate’s tweestrijd. Dankzij haar meeslepende schrijfstijl leef je geboeid mee met haar reis om haar eigenwaarde te hervinden en wordt op schrijnende wijze duidelijk wat Take met haar deed. Maar ook wat haar eigen aandeel daarin was en waarom ze het allemaal heeft laten gebeuren. De tweestrijd werpt belangrijke vragen op over macht en afhankelijkheid. Wie is de winnaar en wie de verliezer?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal vanuit Renate wordt ons gegeven in roman vorm. Wanneer zij bij dokter Stuugs zit krijgen we doormiddel van brieven en herinneringen een kijkje in het leven van Renate.

De herinneringen van het jonge meisje zijn worden je gegeven door een roze bril. Naarmate ze ouder wordt lees je dat ze zich laat onderdrukken door het gevoel geliefd te zijn.

Ik heb helaas ook narcistische mensen in mijn leven gehad. En ik herken heel veel stukken uit dit verhaal. Dat maakt dat het soms wel bij me binnen kwam. En mooi dat ook Renate aangeeft dat ze ervan geleerd heeft. Al is ze er ook door beschadigd. Helaas kan ik dit alleen maar beamen.

Een sterk verhaal dat binnenkomt. Respect!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *