Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

Zwijgen is bittter – Sofie Delporte

Ik mocht van Borgerhoff-Lambrights deze thriller lezen. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zwijgen is bitter
Auteur: Sofie Delporte
Uitgever: Borgerhoff-Lambirghts
Aantal pagina´s: 293
ISBN: 9789464983029 

Korte samenvatting:

Aan de rand van het bos woont een gezin dat plotseling uiteenvalt. De man en het kind verdwijnen spoorloos. En de vrouw weigert, om onduidelijke redenen, mee te werken aan het onderzoek.

Inspecteur Olivia Leroy van het Bureau Vermiste Personen wordt op de zaak gezet. Terwijl ze worstelt met de verdwijningen wordt ze achtervolgd door haar eigen demonen. Zal ze zich ooit kunnen verzoenen met haar moeder? Zal ze haar vader ooit terugzien?

Vastberaden stort Olivia zich in het mysterie. Ze doorzoekt het bos, vindt aanwijzingen en trotseert alle tegenwerking, ook die van haar eigen collega’s. Haar zoektocht wordt een eenzame onderneming. Hoe meer tijd er wegtikt, hoe meer Olivia zich afvraagt of ze vader en kind wel kan redden.

Wat vond ik ervan?:

We gaan mee op onderzoek uit met Olivia Leroy. Zij wordt opgeroepen wanneer een vader en zoon vermist worden. Samen met het team waarmee ze werkt gaat ze op onderzoek uit. Haar werkwijze staat niet iedereen aan. En om deze spanning onderling ook nog eens te lezen maakt dat het verhaal nog meer lading krijgt

Ik heb het eerste deel van deze serie niet gelezen. En ik denk dat ik daardoor wat langer nodig had om de dynamiek van het team te doorgronden. Maar al snel had ik de rangorde in mijn systeem en ging ik mee op onderzoek.

De schrijfstijl van deze auteur is prettig. Ik merk dat per hoofdstuk mee speur naar waar de vermiste mensen zijn. Ik ga meedenken in theorieën en dat vind ik altijd wel fijn bij zo’n thriller.
Hoofdpersonage Olivia krijgen we niet alleen mee op haar werk maar we krijgen ook een kijkje in haar privé leven. Hierdoor krijg je een wat beter beeld van het hoofdpersonage zelf. De schrijfstijl heb ik als prettig ervaren en het is zeker een serie waar ik meer van zou willen lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *