Ambo|Anthos,  Uitgeverij Ambo|Anthos

Connie Woolwine 1 – Schaduwman – Helen Fields

Ik ben een groot fan van de verhalen van Helen Fields. Zo was ik erg benieuwd naar deze nieuwe van haar hand. Ik wil Uitgeverij Ambo|Anthos bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Schaduwman
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal pagina´s: 384
ISBN: 9789026362682

Korte samenvatting:

Elspeth en Meggy zitten opgesloten in een flat. Ze weten niet waar ze zijn en ze weten niet waarom ze daar worden vastgehouden. Het enige wat ze weten is dat een man ze heeft ontvoerd, en hij laat ze niet gaan. Ze zinnen op ontsnapping uit deze nachtmerrie, voordat de schaduwman meer slachtoffers maakt. Maar ze moeten voorzichtig zijn, want de seriemoordenaar houdt alles in de gaten…

De schaduwman is nagelbijtend spannend, een geweldige thriller van Helen Fields en de perfecte spin-off van het Luc en Ava-universum.

Wat vond ik ervan?:

In dit eerste deel van een nieuwe thriller serie van de hand van Helen Fields gaan we mee op pad met forensisch psycholoog Connie Woolwine en inspecteur Brodie Baarda. Dit duo wordt op een zaak gezet waarbij een huisvrouw wordt meegenomen door een indringer. Ze wordt wakker in een kamer waarvan de ramen zijn dichtgemetseld en op het hout staan kinderlijke afbeeldingen. De vraag is nu waarom de ontvoerder Elspeth koos. Wat zijn zijn gedachtes en motieven achter deze ontvoering?

Ik heb al eerder de boeken van Fields gelezen met Callanach en Turner als hoofdpersonages. De schrijfstijl die ik toen als prettig ervoer weet Fields ook in dit eerste deel weer te gebruiken waardoor ik al snel in het verhaal zat. Beetje bij beetje komen we meer te weten over de ontvoerder. Maar ook ons nieuwe duo leren we steeds beter kennen.
Vanuit verschillende invalshoeken weet de auteur je weer helemaal mee te nemen in het verhaal. Of het nu vanuit de inspecteurs is of vanuit de slachtoffers. Ze speelt het weer klaar om me op het puntje van mijn stoel te laten zitten.
De personages komen realistisch op mij over. Woolwine zit iets ingewikkelder in elkaar door iets wat ze in het verleden meegemaakt heeft. De emoties van alle personages worden zo gegeven dat je er ook daadwerkelijk iets bij voelt. Je leeft met ze mee.

Voor mij een heel fijn eerste deel van een nieuwe reeks. Al mis ik Callanach en Turner nog steeds. Maar dit begint al goed en wie weet sluit ik dit duo ook wel in mijn hart.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *