Ambo|Anthos,  Loft Books

Liefde Natuurlijk 1 – Scones & Spotlights – Susan Muskee

Ik zag het persbericht voorbij komen van Liefde, Natuurlijk 1. En ik was meteen geïnteresseerd in deze feelgood. Ik wil LoftBooks dan ook bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Scones en Spotlights
Auteur: Susan Muskee
Uitgever: LoftBooks / Ambo Anthos
Epub
ISBN: 9789047205333

Auteur:

Susan Muskee (1993) schrijft ’s zomers het liefst in de zon op haar dakterras en ’s winters op de grond in de woonkamer met haar rug tegen de radiator (niet erg arbo-technisch verantwoord, wél lekker warm). Als freelance tekstschrijver reist ze het hele land door, maar ze komt altijd terug naar ‘haar’ stad Deventer. Al was het maar voor de liefdes van haar leven: haar vriend Coen en haar kat Tony. Niet per se in volgorde van belangrijkheid.

Korte samenvatting:

Liefde, natuurlijk is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen, geschreven door Susan Muskee. In Scones en spotlights staat Cleo centraal. Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat ze pas eenentwintig jaar geleden is geboren en niet in 1982, anders was ‘Is dit alles’ van Doe Maar speciaal voor haar geschreven. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet. Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

Wat vond ik ervan?:

In dit eerste deel van de serie krijg je een kijkje in het leven van Cleo. Haar leven gaat zijn gangetje. Ze werkt, doet aan sport en is verliefd op een jongen die ook in haar yogaklas zit.

Heerlijk om de dynamiek te voelen die de vriendinnen Cleo, Sophie, Abigail en Kim hebben. Ze lijken elkaar alle vier op verschillende vlakken aan te vullen waardoor je je meteen in een compleet groepje terecht voelt komen tijdens het lezen. Maar in ieder leven scheelt er iets aan en iedere vriendin heeft wel een puntje waar ze aan willen werken. Maar ook hierin steunen ze elkaar.

De schrijfstijl van Muskee heb ik als prettig ervaren. Het verhaal laat zich lekker lezen en de humor zorgt ervoor dat ik geregeld met een glimlach heb gezeten.

Ik ben dan ook na het lezen van deel 1 van deze serie heel erg benieuwd wat er nog komen gaat. Ik hoop dat deze komende delen mij net zo gaan verrassen als dit deel gedaan heeft.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *