De Crime Compagnie

Onder invloed – Marijke Verhoeven

Ik zag dat er bij Uitgeverij De Crime Compagnie wederom een thriller van Marijke Verhoeven werd uitgegeven. Ik heb ‘Onderschat’ van haar al mogen lezen en was dan ook zeer benieuwd of ik wederom in haar nieuwe boek getrokken zou worden. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie- exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Onder invloed
Auteur: Marijke Verhoeven
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 330
ISBN: 9789461094506

Auteur:

Marijke Verhoeven werkte in de evenementenorganisatie voordat ze zich in 2011 volledig op het schrijven stortte. Een jaar later debuteerde ze met de thriller ‘Onder invloed’. In 2015 won Marijke een schrijfwedstrijd met de erotische thriller ‘Zomerhitte’. Hierna schreef ze drie delen in de Kenning-serie, boeken die zich afspelen op het fictieve Deense eiland Kenning. Marijke schrijft thrillers waarin ook een rol is weggelegd voor de nodige romantiek en, zoals in de Kenning-serie, een vleugje fantasy.

Korte samenvatting:

Huismoeder Emma blijft alleen en ontredderd achter met twee kinderen wanneer haar partner Joost met de noorderzon is vertrokken.

Om zich staande te houden en haar schulden te betalen moet ze alle zeilen bijzetten. Een voorstel om in korte tijd veel geld te verdienen, doet Emma haar grenzen verleggen. Tot ze merkt dat er geen weg terug is…

Wat ik ervan vond?:

Vanaf de eerste letter wordt ik in het leven van Emma gezogen. Ze moet haar hoofd boven water zien te houden nu haar man Joost al anderhalf jaar spoorloos is. Ze werkt heel veel uren om er maar voor te zorgen dat de rekeningen betaald worden en haar twee kinderen te eten hebben.

De personages in dit verhaal worden goed uitgewerkt. Ik kan me een goed beeld maken van het gezin, maar ook van de collega’s van Emma en zelfs haar buurman Troy.

Emma krijgt steeds meer op haar bordje. Ze is doodmoe en weet haar hoofd nog maar amper boven water te houden.
Ze neemt een baantje aan waardoor ze in de avonduren meer thuis is. Maar dit baantje is niet zonder gevaren. En dat voel je meteen wanneer Emma die wereld in stapt. Ik moest dan ook blijven lezen om te weten waar het eindigen zou.

Op het laatst gebeurd er veel, maar dit mag de pret niet drukken. Veel puzzelstukjes vallen in elkaar waardoor het verhaal af voelt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *