Hamley Books

Alleen – Barbara de Smedt

Ik mocht meelezen in de blogtour rondom de psychologische thriller ‘Alleen’ van Barbara de Smedt voor Uitgeverij Hamley Books. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Alleen
Auteur: Barbara de Smedt
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 340
ISBN: 9789463967433

Auteur:

Barbara de Smedt (1976) bracht als J.B. Ocean samen met Joke Vander Aa de succesvolle spannende roman ‘Blauw’ uit, een boek dat op veel lof mocht rekenen van lezers en recensenten. ‘Alleen’ is haar debuutthriller.

Korte samenvatting:

Julie Meskens heeft het moeilijk met de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Diergeneeskunde en rijgt ondertussen de onenightstands aan elkaar. Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang. En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie kan hier achter zitten? Heeft de vader van de baby Julie vermoord? Is ze weggelopen? Werd ze ontvoerd? Alleen Julie weet wat er aan de hand is. Ze beseft dat ze zal sterven zodra haar baby wordt geboren en vecht niet alleen voor haar eigen leven, maar ook voor dat van haar ongeboren kind. De klokt tikt. De kans om te ontsnappen slinkt, terwijl de bevalling onherroepelijk dichterbij komt.

Wat vond ik ervan?:

Ik had ‘Blauw’ al gelezen. Dit boek heeft Barbara samen met Joke Vander Aa geschreven. Ik was erg benieuwd naar een werk van Barbara’s hand. Toen ik de cover te zien kreeg was ik al nieuwsgierig. En wist dat ik dit debuut van haar zeker wilde lezen.

We lezen dit verhaal vanuit Julie, zij is de hoofdpersoon. Ook lezen we hoofdstukken vanuit Oscar. Deze twee kennen elkaar. Ze wonen in hetzelfde dorp.

Julie weet al van jongs af aan dat zij Dierengeneeskunde wilt gaan studeren. Wanneer haar moeder een dodelijk ongeluk krijgt verhuist Julie met haar vader naar een andere stad. Julie leeft van onenightstand naar onenightstand. Totdat ze zwanger blijkt te zijn van Tom. Met hem heeft ze daadwerkelijk een relatie gehad. Wanneer Julie op een warme zomerdag spoorloos verdwijnt gaan alle registers open. Hebben Julie en Tom ruzie gehad? Of heeft ze last van haar zwangerschapshormonen? Wat is er aan de hand?

Oscar heeft een zware jeugd gehad. Dat zal niemand ontkennen na het lezen van dit boek. Door vooral onzichtbaar te zijn leeft hij zijn verdere leven. Maar hij heeft altijd een obsessie gehad voor een meisje van vroeger. En deze obsessie heeft hem kracht gegeven om te overleven en uiteindelijk zijn wraak te nemen.

De andere personages die voorbij komen in het verhaal worden ook goed uitgewerkt. Ik kan ze me allemaal voor de geest halen wanneer ik over ze lees.

Wauw, wat een spannende verhaal. Barbara weet me met dit boek echt vast te nagelen op de bank. Ergens wilde ik het niet te snel uit hebben en aan de andere kant wilde ik hem zo snel mogelijk uit hebben om te weten hoe het gaat aflopen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *