Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Verboden toegang – Belinda Aebi

Toen ik de cover van deze thriller zag was ik direct nieuwsgierig. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Verboden toegang
Auteur: Belinda Aebi
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 309
ISBN: 9789023431220

Korte samenvatting:

Na het lezen van dit boek, kijk je nooit meer met dezelfde ogen naar een tuinhuisje – Urbain Decorte wordt na een brand dood aangetroffen in het tuinhuis van zijn volkstuintje. Het brandonderzoek wijst uit dat er kwaad opzet in het spel is. Twee jaar geleden werden er al eens percelen vernield, maar de daders zijn nooit gevonden. Hoofdrechercheur Stef Michiels zoekt met zijn team naar sporen om de brandstichters te vinden en wil meer te weten komen over het slachtoffer. Wie was Urbain Decorte? Naarmate de speurders meer in zijn verleden graven, stuiten ze op extreme gebeurtenissen die erop wijzen dat hij niet de onschuldige man was die hij deed uitschijnen. Ook zijn echtgenote lijkt compleet van de kaart wanneer ze geconfronteerd wordt met het beeld van een totaal andere man dan diegene waar ze jarenlang mee getrouwd was. De speurders vinden in de woning van het slachtoffer compromitterende foto’s van mannen met bivakmutsen. Decorte is een van hen. 

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit verschillende uitgangspunten. Maar ze belichten allemaal hetzelfde doel. Stef en Raf willen erachter komen hoe en waarom Urbain Decorte aan zijn einde is gekomen. Tijdens de zoektocht komen ze achter een lugubere vondst. Er worden foto’s gevonden tijdens de huiszoeking die eigenlijk niet bedoeld zijn om gezien te worden. Zelfs de echtgenote van Decorte weet niet wat ze ziet. Langzaamaan vragen ze zich steeds meer af waarom Decorte de schijn zo deed ophouden, want zo onschuldig als hij zich voor heeft gedaan zo is hij niet.

Ik kwam iets moeilijk in het verhaal. Maar na de vondst van de foto’s kwam er een bepaalde snelheid in het boek waardoor ik me vast kon bijten om achter de waarheid te komen. De echtgenote van Decorte weet niet wat haar overkomt wanneer ze stukje voor stukje achter de ware identiteit van haar overleden man komt.

De spanning in dit verhaal krijgt vorm door het goede speurwerk van de rechercheur. Hij weet mij bladzijde voor bladzijde de boeien in zijn onderzoek in dit verhaal. Aan het einde krijgen we alle stukjes die we nodig hebben om achter het hoe en waarom te komen. De schrijfster heeft me weten te verrassen met dit boek. Je krijgt gaandeweg niet veel informatie maar toch weet ze door een goed staaltje speurwerk in te zetten de spanning hoog te houden tot aan het plot.
Door de korte hoofdstukken en hierdoor een kijkje in het verleden en het heden en door meerdere personages weet Aebi een spannend boek neer te zetten die geheel eigentijds is. Denk bijvoorbeeld aan het woordje ‘woke’ in de tekst. Zoals jullie merken ben ik enthousiast, dus ga het zeker lezen!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *