HarperCollins

De laatste boekhandel van Londen – Madeline Martin

Ik mocht voor Uitgeverij HarperCollins dit verhaal lezen waarin de Tweede Wereldoorlog een grote rol speelt. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De laatste boekhandel van Londen
Auteur: Madeline Martin
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 318
ISBN: 9789402710496

Korte samenvatting:

Augustus 1939: Londen maakt zich op voor de oorlog. Grace Bennett heeft er altijd al van gedroomd om naar de stad te verhuizen, maar die is door alle bunkers en gesloten gordijnen niet bepaald wat ze ervan verwacht had. En ze had zichzelf al helemaal niet zien werken in een stoffige boekhandel in Primrose Hill, het hart van Londen.
Grace was nooit een groot lezer, maar tussen de luchtalarmen door ontdekt ze de kracht van verhalen. Ze verenigen haar Londense buurtje op een manier die ze niet voor mogelijk had gehouden. Boeken blijken een baken van hoop, moed en troost te zijn, die zelfs de donkerste oorlogsnachten doen oplichten – en haar boekwinkel speelt daarbij een belangrijke rol.

Wat vond ik ervan?:

We starten in dit boek meteen met het feit dat de oorlog op de loer ligt. Londen maakt zich op voor dit geweld. En zo ook Grace Bennett, zij heeft er altijd van gedroomd in het mooie Londen te wonen. Maar het is niet wat ze zich ervan verwacht had. Ze belandt in een muffige boekhandel om toch zo haar steentje bij te dragen. Ze is geen lezer en dat maakt dat dit baantje niet echt in haar straatje past. Maar Grace laat zien dat ze niet snel opgeeft en zich voor de volle honderd procent inzet. Maar het is mooi te zien dat Grace in het midden van de vreselijke tijd waarin ze leeft zich weet te vinden in boeken en ze zo toch kan vluchten naar een andere wereld.

Een verhaal dat menig lezer die van dit soort boeken zal weten te boeien. De oorlog ligt op de loer en wanneer de luchtalarmen gaan voel je als lezer de onrust. Ik als boekenverslinder vind het geweldig dat nu juist het werken in een boekwinkel ervoor zorgt dat Grace boeken gaat waarderen. Ik werk zelf ook in een boekhandel en ik vind het heerlijk om samen met klanten lekker te babbelen over het moois dat ik mag verkopen.

Een boek dat zich ondanks de gure tijd waarin het afspeelt makkelijk laat weglezen. Een boek vol vriendschap, vreugde, angst, liefde en overleven. Een must-read als je het mij vraagt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *