HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

De rest is confetti – Lotte Petersen

Na het lezen van het persbericht van deze feelgood wist ik die wil ik lezen. Ik wil Uitgeverij HarperCollins bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De rest is confetti
Auteur: Lotte Petersen
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 335
ISBN: 9789402711479

Korte samenvatting:

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert…
Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar in ruil daarvoor zal ze hem eerst moeten helpen bij het opsporen van iemand uit zijn verleden. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?

Wat vond ik ervan?:

We lezen in dit verhaal over Lola de Winter. Zij is een journaliste die genoeg ambities heeft maar terecht is gekomen bij de dorpskrant waar zij artikelen mag schrijven over rommelmarkten, parkbandjes en zelfs hondentoiletten. Ook al zijn dit niet de leukste artikelen, Lola doet haar werk met plezier en ontmoet zo veel mensen.
Wanneer zij in de plaatselijke boekhandel is komt zij een oud dorpsgenoot tegen. Abel van Engelen heeft het gemaakt. Hij is een geliefde cabaretier en Nederland loopt met hem weg. Abel doet Lola een voorstel waardoor haar leven wel eens zou kunnen veranderen. Hoever gaat Lola voor deze scoop?

Een roman die zich lekker weg laat lezen. Dit is mijn eerste kennismaking met Petersen en wat mij opvalt is dat zij een vlotte pen heeft en mij als lezer weet te betrekken bij het verhaal. De humor in dit boek is ook grandioos en ik ben nu eenmaal een sucker als het gaat om humor in een feelgood, dus daar scoort ze zeker al punten mee.

Lola is een sterke vrouw die doet waar ze blij van wordt. Ook al is dit artikelen schrijven over onbenulligheden zoals sommige dit zien. De ontmoeting met Abel zet niet alleen haar werkleven op zijn kop maar ook zeker haar privé leven. Ze groeit naarmate dit verhaal vordert en dat maakt dat het geen standaard roman is waar en ze leven lang en gelukkig het doel is. Daarbij maakt ze een keuze waarvan ze die al veel eerder had moeten nemen, alleen nu ligt het voor haar allemaal wat meer op de oppervlakte en kan ze er de vinger op leggen.

Een heerlijke roman en ik ga Lotte zeker in de gaten houden!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *