HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Schrikkeldag – Inge Spaan

Van uitgeverij HarperCollins kreeg ik een e-pub van deze thriller om te recenseren. Dankjewel hiervoor. Toen ik dit boek gesigneerd vond in de boekhandel moest ik hem fysiek mee naar huis nemen.

Gegevens van dit boek:

Titel: Schrikkeldag
Auteur: Inge Spaan
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina´s: 304
ISBN: 9789402770933 

Korte samenvatting:

Op 29 februari 2012 verdrinkt een vijfjarig meisje in een sloot dicht bij haar huis. Vier jaar later kost een fatale woningbrand een geliefde dorpsbewoner het leven. Een jonge man crasht met zijn motor tijdens de schrikkeldag in 2020.
Ieder schrikkeljaar komt een bewoner uit het dorp Warchem onder raadselachtige omstandigheden om het leven. Toeval… of niet? Aafke is als buitenstaander niet overtuigd van het verband, maar wordt meegetrokken in verhalen uit het verleden door haar vriend en dorpsbewoner Stef.
Vastbesloten om achter de waarheid te komen gaat ze op onderzoek uit. Hoewel de wildste geruchten de ronde doen, laat Aafke zich niet zomaar afschrikken. Tot ze anonieme telefoontjes begint te krijgen die haar bang maken. Zou zij dit schrikkeljaar het volgende slachtoffer kunnen zijn?

Wat vond ik ervan?:

Schrikkeldag lezen we vanuit Aafke. Zij is leidinggevende bij Spijker. Daar werkt ook haar vriend Stef. Samen zorgen ze voor zijn zusje Leonore, zij heeft een beperking, maar kan goed functioneren wanneer ze weet waar ze aan toe is.

Iedere keer met schrikkeldag gebeurd er iets in het dorp waar ze wonen. Dan komt er iemand om het leven. Het is alleen een raadsel hoe of wat. En om de vier jaar is het hele dorp in rep en roer rondom deze datum. Iedereen is alerter, leer meer op. Hierdoor ontstaat er veel onrust en maakt het dat mensen al snel betiteld worden als ‘verdacht’.

Wanneer nu in 2024 Leonore onvindbaar is, breekt de hel los voor Stef en Aafke. Heeft schrikkeldag nu haar te pakken? Is zij de volgende die komt te overlijden?

Een thriller die zich heel makkelijk laat weglezen. Spaan weet de spanning goed op te bouwen. Door de terugblikken naar het turbulente verleden van Stef krijg je de informatie die je nodig hebt rondom dit gezin.

In het heden lezen we eigenlijk voornamelijk vanuit Aafke. Ook zij maakt zich zorgen om schrikkeldag. Ze zet vraagtekens bij verschillende gebeurtenissen en iets zegt haar dat ze Stef niet helemaal kan vertrouwen. Ze voelt dat hij dingen voor haar achterhoud. Doordat zij op onderzoek uit gaat ga je helemaal mee in haar perspectief.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *