Mijnbestseller.nl

Vriendschap en liefde Jack & Anouk – Jaimie Pisonier

Ik heb Jaimie Pisonier ontmoet op een Koukleum meet auteurs event. Zij was daar gewoon als bezoeker, niet als auteur. Na deze ontmoeting hebben we een tijdje contact gehad op facebook. Toen kwam de vraag van Jaimie of ik haar boek wilde lezen. Ik wil Jaimie dan ook bedanken voor het opsturen van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Vriendschap en liefde Jack & Anouk
Auteur: Jaimie Pisonier
Uitgever: Mijnbestseller.nl
Aantal pagina’s paperback: 207
ISBN: 9789463863506

Auteur:

Jaimie Pisonier (1978) woont met haar gezin in Rumst (België). Zij begon in 2014/2015 aan zes verschillende schrijfcursussen. Behaalde daarmee een getuigschrift en diploma. In 2017 gaf zij Vriendschap en liefde – Jack & Anouk in eigen beheer uit. In 2018 won zij hiermee de cultuurprijs van Rumst. In datzelfde jaar kreeg zij de kans om het manuscript opnieuw te laten redigeren. In juni 2019 krijgt het verhaal een nieuw jasje en zal het boek opnieuw in eigen beheer worden uitgegeven.

Korte Samenvatting:

Anouk heeft het voorbije half jaar niets dan tegenslag gekend. Verlies en bedrog zijn woorden die haar niet vreemd zijn. Wil ze in het huisje van haar overleden oma blijven wonen en er financieel weer bovenop geraken dan kan ze maar beter naar haar beste vriend luisteren en iemand zoeken om de kosten mee te delen. Die iemand is snel gevonden, maar of haar leven sinds die dag in een rustig vaarwater is gekomen. Jack woont al sinds zijn zestiende in België, maar in hart en nieren zal hij altijd een Texaan blijven. Zijn zoektocht naar een eigen stek is gelukt, maar vanaf die dag gebeuren er vreemde zaken. Wil hij de veiligheid van zijn familie, vrienden en zichzelf garanderen, dan zal hij het gevecht met zijn verleden moeten ondergaan. Is hij daar nu, na achttien jaar, sterk genoeg voor?

Cover:

Ik vind de cover van dit boek wat sober. Ik zou hem niet zo snel oppakken puur op de kaft afgaande in een boekwinkel. De flaptekst maakt een heleboel goed.

Het verhaal:

In dit verhaal met je kennis met Anouk en Jack. Het verhaal gaat zich echt om deze hoofdpersonen. Anouk heeft de laatste periode alleen maar tegenslagen gehad. Ze gaat in het huisje van haar oma wonen. Zo kan ze de kosten wat beperken. Er wonen en opknappen. Om de kosten nog meer te besparen zoekt ze een huisgenoot. Hier komt Jack om de hoek kijken. De klik is er meteen. Groeit die klik uit naar een vriendschap of is er meer?

Wat vond ik ervan?:

Ik werd meteen verliefd op het karakter van Anouk. Wat een positieve meid. Ze doorloopt het leven met een lach ondanks tegenslagen die op haar pad komen.

De personages in dit boek worden goed beschreven. Je kunt je van iedereen een goed beeld maken.

De hoofdstukken zijn niet te lang, dit vind ik in dit verhaal wel prettig. Het verhaal wordt afgewisseld tussen Jack en Anouk. Wat er voor zorgt dat je door wilt lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat verlopen. Het zorgt er ook voor dat je aanvullende informatie krijgt uit beide perspectieven wat het verhaal completer maakt.

Dit verhaal bevat romantiek maar ook spanning. Het verhaal eindigt met vele open eindjes. Ik heb begrepen dat er in de toekomst een vervolg gaat komen op dit verhaal. Dat stemt mij gelukkig, want van deze heb ik genoten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *