Uitgeverij Cargo

In slaap gevangen – Camilla Grebe

Ik zag ‘in slaap gevangen’ voorbij komen en was meteen door de titel geïnteresseerd. Ik heb Uitgeverij Cargo gemaild en van hun kreeg ik een epub om te recenseren. Bedankt hiervoor. Bij Thrillers&More op facebook won ik het fysieke boek 🙂

Gegevens van dit boek:

Titel: In slaap gevangen
Auteur: Camilla Grebe
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s: 459
ISBN: 9789403176901

Auteur:

Camilla Grebe (1968) is een van de meest toonaangevende Zweedse thrillerauteurs. Haar werk werd al onderscheiden met de Glass Key Award en in 2018 en 2020 werden haar thrillers verkozen tot beste Zweedse thriller van het jaar. Ze heeft inmiddels vier solothrillers op haar naam staan en haar boeken worden internationaal uitgegeven.

Korte Samenvatting:

Het geluk heeft de achttienjarige Samuel in de steek gelaten en hij moet vluchten voor zowel een drugsbende als de politie. Een vacature voor verzorger van een gehandicapte jongen in een afgelegen huis aan de kust lijkt hem dan ook de perfecte manier om van de radar te verdwijnen. Manfred Olsson probeert ondertussen zijn verdriet en schuldgevoel over het ongeluk van zijn dochter te vergeten door zich op zijn werk te storten. Hij wordt belast met het onderzoek naar het aangespoelde lichaam van een jonge drugsdealer, een bekende van de politie, die al enkele maanden vermist werd.
Samuel raakt langzaam gewend aan zijn rol als verzorger, maar als hij ’s nachts wakker wordt van harde geluiden en geschreeuw, besluit hij zich stil te houden. Dan spoelt er nog een lichaam aan, dit keer van de zoon van een rijke familie.

Wat vond ik ervan?:

Het verhaal laat zich makkelijk lezen. Je maakt per hoofdstuk kennis met de hoofdpersonen Samuel, Manfred en Pernilla en krijgt een kijkje in hun leven.

Het boek is in delen verdeeld. De eerste 2 delen geven vooral informatie over het huidige leven van de personen. Na deze delen vallen er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats waardoor je een verhaal krijgt.

De cover laat een persoon onder een paraplu zien. Je ziet geen gezicht, dus ik kan er niet uit opmaken of het een man of vrouw is. De kleurencombinatie kan ik wel waarderen. Alleen snap ik niet waarom deze cover voor dit verhaal gekozen is.

De personages worden goed beschreven. Ze komen geloofwaardig over. Je krijgt een goede indruk van ze. Pernilla is de moeder van Samuel. Dit maakt de verhalen vanuit hun oogpunt een samenhangend verhaal. Manfred is rechercheur en maakt binnen zijn gezin iets heftigs mee. Vanuit hem lees je over zijn gezin en zijn werk. Genoeg informatie om ook zijn verhaal ‘af’ te noemen.

Uiteindelijk komen de 3 verhaallijnen samen. En dan valt alles op zijn plaats. Door de verschillende plotwendingen vond ik het tot het einde spannend. Dit was mijn eerste boek van Camilla Grebe, maar zeker niet mijn laatste.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *