Uitgeverij Kluitman

Undercover – Eva Burgers

Ik heb al eerder een boek van Eva Burgers gelezen. Deze beviel mij heel goed. Toen ik zag dat er bij Uitgeverij Kluitman een thriller uitkwam van haar, heb ik ze gevraagd deze te mogen lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Undercover
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Kluitman
Epub
ISBN: 9789020631357

Korte samenvatting:

Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze een groepje jongens een woning binnengaan. Ze besteedt er weinig aandacht aan, tot ze hoort dat er in dat huis een overval is gepleegd, waarbij een man om het leven is gekomen. Ze staat voor een lastige keuze. Ze weet wie dit op hun geweten hebben, maar kan niks bewijzen. Amy besluit om zelf op onderzoek uit te gaan door contact te leggen met een van de daders. Haar vrienden Boris en Sophie vinden dit geen goed idee en zien hoe Amy steeds meer toetrekt naar deze Ivar. Ze denken dat Amy gevaar loopt en stappen naar de politie, iets wat Ivar niet ontgaat. Ze moe¬ten vluchten en ondertussen raakt ook Amy steeds meer in de knel. Hoe moeten ze een moordenaar ontmaskeren als ze hun eigen levens niet zeker zijn?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Amy. Wanneer zij op een avond eerder van het werk mag vertrekken komt ze bij haar in de straat langs een huis waar zojuist een overval is gepleegd. Zij blijkt de daders te kennen, maar ze heeft geen bewijzen. De man van het huis komt te overlijden tijdens deze actie.
Amy besluit zelf op onderzoek uit te gaan met alle gevolgen van dien. De beste vrienden van Amy vinden dit geen al te snugger plan maar steunen haar wel op elke mogelijke manier die voor hun aanvaardbaar is.
Ik moet je wel bekennen dat ik van Ivar, de vriend van Amy, de kriebels krijg. Ik vind het geen fijn personage. De vriendschap die Boris en Amy hebben dat is er eentje die ik iedereen gun. Je merkt dat ze aan elkaar gewaagd zijn, om elkaar geven en voor elkaar opkomen.

Eva weet me met deze novelle weer tot op de laatste bladzijde te boeien. Ik had op een gegeven moment wel door hoe het in elkaar stak, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Met deze novelle bewijst Burgers dat ze ook met een kort verhaal zeker lezers weet te verrassen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *