NextReads,  VBKLab

Kliniek Zuid 2 – In de steigers – Nick de Koning

07

Na het lezen van het eerste deel in deze serie was ik razend enthousiast. Toen ik zag dat er een tweede deel kwam wist ik direct, die wil ik lezen. Ik wil VBKLab/Next.Reads bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: In de steigers
Auteur: Nick de Koning
Uitgever: VBKLab/Next.Reads
Aantal pagina´s: 318
ISBN: 9789032520441

Korte samenvatting:

Dr. Caro Benedict zit middenin de verbouwing van haar kliniek, die bepaald niet van een leien dakje gaat.
Ook in haar privé leven is niets meer hetzelfde, nu zij in scheiding ligt met Robbert, de vader van haar twee kinderen en mede oprichter van de kliniek. Uit alle macht probeert Caro het beschaafd te houden en de kinderen te ontzien maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Zoon Teun ontvlucht de situatie thuis in allerlei exorbitante feestjes en dochter Sofie is nog maar amper hersteld van de opname voor haar eetstoornis.
Ondertussen missen de charmes van Caro’s woest aantrekkelijke collega arts Felix, die in Caro zijn droomvrouw ziet, hun uitwerking niet. Caro en hij zijn stapelverliefd en Felix doet wat hij kan om haar bij te staan. Maar Caro’s hart werd al eens eerder gebroken en zij weet dat zij uiteindelijk zelf zal moeten bepalen wat goed voor haar is.

Wat vond ik ervan?:

We gaan in dit tweede deel verder waar we in deel een gestopt zijn. Caro is druk bezig om de scheiding tussen haar en Robbert te regelen, echter gaat dit niet zoals ze dit gehoopt had. Ze mag haar kliniek gaan uitbreiden, maar ook hierin gaat het niet volgens plan. En dan speelt er nog de chemie tussen haar en Felix, haar collega. Caro moet met veel dingen rekening houden, maar houdt zij zelf haar hoofd boven water?

We belanden weer in Kliniek Zuid, waar alles glad gepoetst en gestreken wordt. Iedereen van heinde en ver komt naar deze kliniek om iets aan zichzelf te laten veranderen. Voor de een een cosmetische ingreep en voor de ander toch wel echt iets met een diepere laag. Zo blijft het jongetje Leo mij op het netvlies staan. Caro zorgt ervoor dat dit jongetje weer kan lachen.

Caro en Robbert proberen de scheiding zo goed mogelijk te regelen. Maar beide worden beïnvloed door factoren van buitenaf. De een weet dit voor zichzelf recht te zetten zodat hun eigen mening uitspreken en de ander laat zich beïnvloeden en gaat ermee aan de haal. Dit zorgt er soms voor dat het hoog oplaait, maar gelukkig weten ze naderhand er weer voor te zorgen dat ze in het belang van Sofie en Teun gaan denken. Want de kinderen maken ieder hun eigen reis door in het verwerken van de scheiding van hun ouders. En deze bevat evengoed de nodige hobbels.

Jaloezie is in dit deel toch wel een grote factor. Is het niet van Esma dan wel vanuit Felix en Robbert. Ieder op zijn eigen manier krijgt te maken met deze emotie. De een weet er goed mee om te gaan en de ander wordt zelfs een beetje vals.

De liefde staat ook wel centraal. Zo gaan Suus en Dide trouwen. En dit zorgt voor heerlijke taferelen waar je als lezer wel plezier aan kunt beleven. Niets is te gek of teveel. Maar ook in deze relatie komt er een knik in de kabel wanneer een van de twee ziek blijkt te zijn. De emoties die hierbij komen kijken passeren allemaal de revue.

Een boek waarin ware emoties langs komen en je weer omarmt wordt door de personages. Er wordt ruzie gemaakt maar ook vrede gesticht. En worden romances aangegaan en afgebroken. We maken mee hoe Caro alle ballen probeert hoog te houden en de kliniek uitgebreid gaat worden. Waar hoofdstukken afgesloten worden en nieuwe beginnen. Ik ben benieuwd wat deel drie in deze serie ons gaat brengen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *