Cargo,  Uitgeverij Cargo

Kronen van Nyaxia – The serpent and the wings of night – Carissa Broadbent

Toen ik deze fantasy voorbij zag komen, wist ik direct deze komt op mijn lijstje. Ik wil Uitgeverij Cargo bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: The serpent and the wings of night
Auteur: Carissa Broadbent
Uitgever: Cargo
Aantal pagina´s: 512
ISBN: 9789403132662

Korte samenvatting:

Oraya is de geadopteerde mensendochter van de vampierkoning van het Huis van Nacht. Als mens is ze normaal niet meer dan een prooi voor een vampier, en haar enige kans om te overleven is meedoen aan de Kejari: een legendarisch toernooi dat door de Godin van de vampiers zelf wordt georganiseerd.

Winnen zal niet makkelijk zijn, want de wreedste krijgers van het Huis van Nacht, het Huis van Bloed en het Huis van Schaduw hebben zich aangemeld voor het toernooi. Om een vroege dood te voorkomen, moet Oraya een verbond sluiten met een mysterieuze rivaal: Raihn. Alles aan hem is gevaarlijk. Hij is een meedogenloze moordenaar en hij wil haar vaders troon veroveren. Maar wat Oraya het meest beangstigt, is dat ze zich meteen tot hem aangetrokken voelt.

Er is alleen geen plaats voor medelijden in de Kejari. De toekomst van haar vaders koninkrijk staat op het spel, en ook al begrijpt Raihn haar misschien beter dan wie dan ook, hun liefde kan haar ondergang worden.

Wat vond ik ervan?:

Allereerst moet ik melden dat ik helemaal fan ben van hoe het boek eruit ziet. Een mooie dust jacket en de sprayed edges maken het een plezier om naar te kijken.

In dit verhaal leren we Oraya kennen. Zij is het mensenkind van de vampierkoning van het Huis van Nacht. Zij is eigenlijk nooit echt veilig. Ze doet mee aan een toernooi georganiseerd door de Godin van de vampiers. Winnen zal voor een mens niet makkelijk zijn. Maar haar vader heeft haar haar leven lang duidelijk gemaakt waar ze allemaal op moet letten, hoe ze messen moet gebruiken en voor zichzelf moet opkomen. Maar om dit toernooi te winnen merkt Oraya dat ze er alleen niet goed voor staat. Ze sluit een pakt met een mysterieuze vampier genaamd Raihn. Alles aan hem maakt dat ze bang is, maar tijdens het groeien van hun vriendschap in deze verbondenheid blijkt dat er ook gevoel om de hoek komt kijken.

Al snel ontstaat er een soort dynamiek tussen Raihn en Oraya. Ze voelen elkaar aan zonder te spreken. Ze weten wanneer de ander hulp nodig heeft. Het lijkt wel alsof ze met elkaar verbonden zijn. Er bloeit een mooie vriendschap op, al blijft Raihn mysterieus en laat hij niet het achterste van zijn tong zien. Oraya is er loyaal naar haar vader. Maar gaandeweg het verhaal ontstaat er een tweedeling waarin ze hem beetje bij beetje de rug toekeert. Ze weet even niet meer wat nu waar is en wat niet. Het gevoel wat zij als mens heeft gaat haar parten spelen.

De proeven die ze tijdens het toernooi moeten doen zijn verschillend maar bomvol fantasie. Hierdoor gebeuren er dingen die je in eerste instantie als lezer niet ziet aankomen en dat maakt het verrassend en wil je blijven doorlezen.

Aangekomen bij het plot ben ik even beduusd. Maar dit was helemaal niet wat ik in gedachten had?Q! Wat doen ze me aan. Ik wil direct door in deel 2, maar daar moet ik nog even op wachten.
Zoals je leest ben ik enthousiast over dit verhaal en raad ik hem zeker aan.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *