Dutch Venture Publishing

Kerst op het eiland Skye – Kirsty Ferry

Ik mag dit kerstverhaal lezen voor Dutch Venture Publishing. Ik wil ze dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kerst op het eiland Skye.
Auteur: Kirsty Ferry
Uitgever: Choc Lit NL
Aantal pagina’s paperback: 143
ISBN: 9789492585608

Korte samenvatting:

Wat zou jij ervoor over hebben om met kerst bij degene te zijn van wie je houdt?
Het Eiland Skye is een plek vol magie, met name rond de kersttijd, en er is geen plek op aarde waar Zac Fallon liever de kerstdagen zou doorbrengen. Maar hoewel Zac alles heeft wat zijn hart begeert op het eiland, is er toch een iemand die mist, en dat is Ivy McFarlane.

Ivy werkte ooit met Zac samen, maar sloeg haar vleugels uit en verhuisde naar Glastonbury. Sindsdien mist hij haar ontzettend. Nu is het bijna kerst en Zac realiseert zich dat Ivy een gat in zijn leven heeft achtergelaten dat hij niet kan verdragen. En dus gaat hij op pad om Ivy op tijd naar Skye te halen om samen kerst te vieren, maar zal het hem lukken voor Kerstmis terug te zijn… en zal Ivy hem wel willen vergezellen?

Wat vond ik ervan?

Dit was mijn eerste kennismaking met Kirsty Ferry. Ik heb nog niet eerder een verhaal van haar hand gelezen. Maar de cover sprak me zo aan. Het geeft mij echt een kerstgevoel.

Dit verhaal is een echte feelgood. Dat merk je al direct wanneer je begint te lezen. Je voelt aan alles dat er tussen Zac Fallon en Ivy McFarlane een spanning hangt. Ze draaien om elkaar heen zonder ook maar iets van die gevoelens uit te spreken.
Zac is een man met gebruiksaanwijzing hij komt niet graag van zijn eiland af. Maar deze man heeft zeker ook zijn charme, wat hem een erg prettig personage maakt in dit verhaal.

Ivy gaat haar droom verwezenlijken en verhuisd daarvoor naar een andere stad. Zac heeft het hier moeilijk mee, maar laat dit niet aan Ivy zien. Tijdens de kerstdagen die eraan zitten te komen merken beide toch wel dat ze de ander missen. Zac gaat naar Glastonbury toe om Ivy op Skye te krijgen tijdens de kerstdagen. Of dit hem gaat lukken? Tsja daar moet je het verhaal voor lezen. Ik ga geen spoiler vrijgeven.

Ivy woont dus voor haar droom in een andere stad. Maar zij ondervindt aan den lijve dat het allemaal niet zo makkelijk is als dat ze zich van te voren bedacht had. Als ze goed ten raden gaat bij zichzelf weet ze dat ze liever ergens anders wilt zijn.
Ferry weet de personages goed tot leven te brengen. Het verhaal laat zich makkelijk lezen en er zit een lekkere flow in. Echt een boek waarmee je op de bank kruipt en even in een andere wereld kan duiken.

Het is heerlijk om te lezen hoe beide door hun verliefdheid eigenlijk de dingen niet in een goed perspectief zien. Ze worden misleid door anderen en trekken hier hun conclusie uit. Een echt kat en muis spel lijkt het wel. Heerlijk vermaak in nog geen 200 pagina’s. Zeker een aanrader!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *