Filip Bastien

Winteruren – Filip Bastien

Ik kreeg een berichtje van Filip of ik zijn boek wilde lezen in ruil voor een recensie. Zo gezegd zo gedaan šŸ˜‰ Filip, bedankt voor het versturen van je boek!

Gegevens van dit boek:

Titel: Winteruren
Auteur: Filip Bastien
Aantal pagina’s paperback: 244
ISBN: 9789082893601

Korte Samenvatting:

Een ontroerende roman met een vleugje humor over ontluikende liefde, onderdrukte verlangens en het verglijden van de jaren. Richard, een man die zijn vader in de Eerste Wereldoorlog verloor, ontvangt een postkaart van zijn jeugdliefde Josephine. Ze wil hem nog een laatste keer ontmoeten. Net op dat moment ligt zijn vrouw Anna-Maria op sterven. Door de ogen van Richard maakt de lezer de grote gebeurtenissen van de twintigste eeuw mee: beide wereldoorlogen, de Koude Oorlog, de wereldexpositie in Brussel en de val van de Berlijnse Muur. Een aangrijpend verhaal waarin de geschiedenis tot leven komt.

Cover:

De cover van dit boek trekt me op het eerste moment niet aan. De foto’s die onderaan afgebeeld staan vind ik wel interessant. Vanwege de flaptekst ben ik geĆÆnteresseerd in dit boek.

Het verhaal:

Dit is het verhaal van Richard. Die naast het sterfbed van zijn vrouw herinneringen omhoog haalt. Zijn vlam van vroeger zoekt ook contact met hem maar daar kan hij op het moment niet naar toe. Hij wil bij zijn vrouw blijven. De herinneringen die hij omhoog haalt variƫren van zijn jeugd tot nu.

Wat vond ik ervan?:

Een boek dat een levensverhaal in kaart brengt.

Het boek laat je het leven van Richard herbeleven. Je maakt zijn twee grote liefdes mee en de oorlogen die er gewoed hebben. Het is op een interessante manier weergegeven. Soms wat speels als het gaat over de jongere Richard. Maar dit is net leuk aan dit verhaal omdat het ook vanuit het kinderlijke oog is geschreven/beleefd. De herinneringen van later zijn dan weer ‘volwassener’.

Tijdens het verhaal maak je verschillende tijdsprongen, maar alles is zo goed aangegeven dat het geen wirwar wordt aan informatie maar je duidelijk weet waar en wanneer het zich afspeelt.

In dit boek worden er ook verschillende emoties weergegeven. Waar je als lezer zeker in kunt vinden. Angst, verdriet en zelfs wanhoop komen voorbij.

Van alle personages in dit boek kan ik me een beeld maken. De omgeving waarin de personen zijn word ook beschreven, waardoor het compleet voelt.

Dit boek is zeker een mooie aanvulling aan mijn rij met boeken met als thema de Tweedewereldoorlog. Ik ga het boek zeker aanbevelen aan de mensen om mij heen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *