HarperCollins

De koffietrilogie – Sarahs vertrouwen – Paula Stern

Ik mocht voor HaperCollins het tweede deel in de Koffietrilogie lezen. Ik wil ze bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Sarahs vertrouwen
Auteur: Paula Stern
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 319
ISBN: 9789402762914 

Korte samenvatting:

Een aangrijpend verhaal over een bijzondere familie en hun koffiebedrijf.
Aken, 1946. Nadat hij zijn handel eerst illegaal de Hoge Venen over smokkelt, kan Eberhard Ahrensberg nu legaal koffie verkopen. Maar de dagen worden kouder en de voorraden slinken. De Duitse hongerwinter treft ieder gezin.
Eerder moest Eberhard gedwongen een beslissing nemen om zijn gezin te beschermen. Dat zorgde ervoor dat buurmeisje Sarah en haar ouders naar een concentratiekamp werden gedeporteerd. Een moment waar hij vaak aan terug moet denken.
Aken, heden. De koffiebranderij is de trots van Corinne Ahrensberg, en haar relatie met Noah is een nieuw begin. Maar als er problemen zijn met de verhuurder en de ex-vriendin van Noah beweert een kind van hem te hebben, wordt Corinnes geluk ineens kwetsbaar. Ze vindt troost in het onderzoek naar haar familie en ontdekt meer over het begin van het familiebedrijf. Kan ze een wijze les trekken uit het verleden?

Wat vond ik ervan?:

We gaan in dit tweede deel verder waar we in het eerste deel gebleven zijn. Corinne is trots op haar koffiebranderij en is erg tevreden over haar relatie met Noah. Maar ook in dit deel gaat het leven van Corinne niet over rozen. Noah krijgt zijn ex-vriendin op zijn kop die hem wel een heel groot probleem in zijn schoot gooit. En Corinne krijgt problemen met haar verhuurder. Maar Corinne is een vrouw die weet wat ze wilt en gaat op onderzoek uit.

In het eerste deel van deze serie krijgen we wat oppervlakkige informatie over de familie Ahrensberg maar in dit deel gaan we dieper in op de geschiedenis van deze familie. We gaan dieper in op het verhaal van Eberhard en Corinne en hiermee is de link naar Sarah gelegd. Echter komt zij zo weinig aan bod dat ik een toch wel een andere titel voor dit boek had genomen.

De speling van heden en verleden zorgt voor een volledig verhaal en dit geeft toch wel de body aan dit tweede deel. Het eerste bevatte nog wat gaten maar deze zijn volledig gevuld geworden in dit deel. Ik heb weer met veel plezier een kijkje mogen nemen in de koffiebranderij en de familie waar het allemaal begonnen is. Ik ben benieuwd wat deel drie me nog te bieden heeft.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *