Uitgeverij de Harmonie

Het Kerstvarken – J.K. Rowling

Een kerstboek van de schrijfster van Harry Potter. Wij zijn benieuwd! Wij willen Uitgeverij de Harmonie bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het kerstvarken
Auteur: J.K. Rowling
Uitgever: de Harmonie
Aantal pagina’s: 313
ISBN: 9789463361361

Korte samenvatting:

Jack is dol op zijn speelgoedknuffel Ut Varken. UV is er altijd voor hem geweest, in goede en slechte tijden. Maar dit jaar is er op kerstavond iets vreselijks gebeurd: UV is zoek! Gelukkig is kerstavond dé tijd van het jaar voor wonderen, een avond waarop alles tot leven kan komen… zelfs speelgoed. Samen met zijn nieuwe knuffel het Kerstvarken (de irritante vervanger van UV) gaat Jack naar het Land van Verlies. Met de hulp van een pratende Lunchtrommel, een dapper Kompas en de gevleugelde Hoop gaat hij op pad om de beste vriend die hij ooit gehad heeft te redden van de verschrikkelijke, allesverslindende Grote Verliezer… 

Wat vonden wij ervan?:

Heerlijk om weer samen met Britt een kerstverhaal te mogen lezen. Ik als fan van Harry Potter ben dan zeker ook benieuwd naar dit verhaal van de hand van J.K. Rowling.

We lezen dit verhaal rondom personage Jack. Hij is dol op zijn knuffel Ut Varken. UV is altijd bij hem, in goed en slechte periodes. Maar nu is er het ergste wat er kan gebeuren daadwerkelijk gebeurd! UV is kwijt!! Maar zoals we allemaal weten is kerstavond de avond van de wonderen, een avond waarop dingen tot leven komen. Samen met een nieuw knuffelvarken, die Jack maar irritant vindt, gaat hij richting Land van Verlies. Wat een avontuur ondergaat Jack om UV te vinden.

De cover van dit boek geeft ons meteen een goed beeld van Jack en UV. Zeker voor kinderen fijn om al meteen een beeld te krijgen van de personages die je voorbij ziet komen in een verhaal. De illustraties in het verhaal zijn een lust voor het oog. Ze geven mooi weer wat er op dat moment speelt. Zeker een mooie aanvulling. De personages worden allemaal ook goed beschreven, waardoor je zelfs zonder de gegeven prenten een goed beeld van ze zou kunnen maken. Of Jack zijn UV terug gaat vinden? Dat verklap ik niet, daar moet je het verhaal toch echt zelf voor lezen.
De korte hoofdstukken zijn prettig, de schrijfstijl is ook heel levendig waardoor je je als het ware helemaal een voelt met het verhaal. Ik merk wel ik de magie die Rowling gebruikt heeft in de Harry Potter reeks in dit kinderboek terug voel.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *