Vior Webmedia V.O.F.

Skoftig – Marleen Hartog

Ik kreeg een email van Marleen Hartog of ik interesse had om haar thriller te lezen. Na het lezen van de flaptekst was ik om. Ik wil Marleen dan ook bedanken voor het verzenden van het boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Skoftig
Auteur: Marleen Hartog
Uitgever: Vior Webmedia V.O.F.
Aantal pagina’s paperback: 317
ISBN: 9789082083293

Auteur:

Marleen Hartog (1984) richt zich na drie non-fictieboeken op het schrijven van psychologische thrillers. In 2019 verscheen Skoftig. Het boek behaalde in 2019 de shortlist ‘Beste Nederlandstalige Thriller’ (ThrillZone Awards Juryprijs). In 2020 kwam Skoftig middels publieksstemmen op de shortlist bij The Indie Awards terecht. Hartog debuteerde in 2013 met Geboren met een schisis – Zo moeder, zo zoon. Daarna volgde Uit de goot, een indringend verslavingsverhaal dat ze in opdracht schreef. In 2017 verscheen Anders wonen – Verhalen van paradijsvogels.

Korte Samenvatting:

Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest?

Skoftig is een snelle thriller over een aantal jongvolwassen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst?
Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?

Stap jij in deze draaimolen?

Een zoektocht.
Een ontvoering.
Een zelfdoding.
Een gezin dat uit elkaar spat.
Een moord. (Of meer dan één…)

Wat vond ik ervan?:

Ik wist niet wat Skoftig betekende toen ik het boek ontving van Marleen. Ik heb het dan ook even opgezocht.

Het verhaal bevat verschillende verhaallijnen. Hierdoor krijg je meer inzicht in de verschillende hoeken die belicht worden.

Naar mijn gevoel is de hoofdrol in dit boek weggelegd voor Laura. Zij komt voor het jaarlijkse kermisweekend terug naar haar geboortedorp. Ze logeert tijdens dit weekend bij haar ouders, maar ervaart dan weer waarom het ook alweer is dat ze het huis en het dorp verlaten heeft.

We krijgen ook nog met andere personages te maken. Zij zijn allemaal met elkaar verbonden door iets dat in het verleden gebeurd is. Doordat we vanuit de verschillende personages lezen krijgen we hier steeds meer informatie over.

Verschillende keren weet Hartog me met haar plotwendingen op het verkeerde been te zetten. Haar vlotte schrijfstijl zorgde ervoor dat ik makkelijk door het verhaal heen ging.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *