WKD

Waarom moet ik u tegen jou zeggen? – Karin Driegen

Ik kreeg van Karin Driegen de vraag of ik haar verhaal wilde lezen en recenseren. Na het lezen van de flaptekst was ik meteen enthousiast. Ik wil Karin dan ook bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Waarom moet ik u tegen jou zeggen?
Auteur: Karin Driegen
Uitgever: WKD
epub
ISBN: 9789090327068

Auteur:

Karin Driegen (1961) studeerde Kunstgeschiedenis aan de universiteit van Leiden en werkte in het onderwijs. Momenteel schrijft ze fulltime en woont aan de zuidkust van Engeland met haar man en twee dochters. Waarom moet ik u tegen jou zeggen? is haar debuutroman.

Korte Samenvatting:

Tegen de achtergrond van een Gronings grensdorp in de Tweede Wereldoorlog, volgen we het huwelijk van een Nederlandse verzetsstrijder en een Duitse immigrante. Douwe vecht voor de vrijheid, terwijl Minnie alles op alles zet om hun gezin te voeden. Door haar afkomst wordt ze geconfronteerd met anti-Duitse sentimenten van haar dorpsgenoten en voelt zij zich alleen staan. Als ze haar man verdenkt van een verhouding met een koerierster, raakt ze vertwijfeld en wordt ze verteerd door jaloezie. Vlak voor de bevrijding wordt Douwe verraden, opgepakt door de nazi’s en gefusilleerd. De koerierster pleegt zelfmoord. Minnie wordt gekweld door schuldgevoelens als blijkt dat haar achterdocht ongegrond was. Kan ze zichzelf ooit vergeven?

Wat vond ik ervan?:

~ Zelfs nu blijft Douwe zwijgen. Fier en ongenaakbaar staat hij in hun midden. De breekbare zelfverzekerdheid van de mannen is markant. Waar zouden ze zijn zonder hun wapens? ~ pagina 11 ~

Je wordt meteen in het verhaal getrokken. Ze komen Douwe halen, zijn hele gezin moet dit toezien en blijft erna achter.

In dit verhaal worden er tijdsprongen gemaakt. Waardoor je de nodige informatie krijgt die ervoor zorgen dat het verhaal compleet is.

De omgeving wordt goed in beeld gebracht. Het huis, de keuken, je waant je in het huis. Heel mooi gedetailleerd, waarvoor ik Karin een compliment wil maken. Vaak als iets heel gedetailleerd beschreven wordt zorgt dit ervoor dat het saai wordt, maar dat is in dit geval totaal niet aan de orde.

~ Twee mensen in één bed: wat ligt daar allemaal tussen? De muren waarbinnen Douwe zijn geheimen bewaart, worden dikker en hoger. ~ pagina 44 ~

Je krijgt ook een blik in het leven van Minnie. Haar leven nu, maar ook het leven dat ze vroeger had voordat ze moeder en huisvrouw werd.
Het gezin maakt barre tijden door tijdens de oorlog. De honger, het slappe aanbod van middelen. En dan vooral de luizen, teisteren het gezin. Ze moeten alles ondergaan.

Ik ben blij dat ik dit boek heb mogen lezen. Ik lees graag boeken waar het thema Tweede Wereldoorlog een rol in speelt. En ik ben er trots op dat deze ook in mijn collectie zit nu.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *