Pelckmans

Powerless – Lauren Roberts

Deze cover had ik al aardig wat keren in mijn handen gehad op mijn werk, maar dan wel in het Engels. Toen ik zag dat hij in vertaald werd heb ik de uitgever een mail gestuurd. Dankjewel Uitgeverij Pelckmans voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Powerless
Auteur: Lauren Roberts
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina´s: 512
ISBN: 9789463107945 

Korte samenvating:

In het koninkrijk Ilya worden mensen zonder krachten verbannen, of erger nog … vermoord. Alleen de Elites zijn er welkom. Zij hebben speciale krachten die ze hebben overgehouden aan de plaag.

Maar niet iedereen heeft die vreselijke ziekte overleefd én krachten gekregen. Sommige mensen zijn gewoon zichzelf gebleven, ze zijn nog steeds doodgewoon. En die gewone inwoners zijn niet langer welkom in de Elite-samenleving.

Omdat het opeens een misdaad is om gewoon te zijn, moet Paedyn Gray onderduiken en zich anders voordoen dan ze is. Wanneer ze een van de prinsen van Ilya redt, wordt ze uitgekozen om mee te doen aan de Zuiveringsproeven. Een wedstrijd op leven en dood waarin Elites hun speciale krachten kunnen laten zien … krachten die Paedyn niet heeft. Hoe kan ze deze proeven ooit overleven?

Wat vond ik ervan?:

In deze Young Adult lezen we vanuit verschillende perspectieven. Paedyn Gray heeft geen krachten, maar ze is door haar vader slim opgevoed. Door heel oplettend te zijn weet ze dingen te zeggen, waardoor Elites denken dat ze een gave bezit. Wanneer ze een van de prinsen van Ilya redt, wordt ze uitgekozen om mee te doen aan de Zuiveringsproeven. Dit kon wel eens een wedstrijd worden van leven en dood.

Paedyn weet zich sluw door het spel heen te wanen. Ze zoekt ingangen bij de prinsen om zo hun andere inzichten te geven. Maar ze blijft bij haar standpunt, ook mensen zonder gave zijn mensen en hoeven niet geliquideerd te worden.
Ik krijg tijdens het lezen van dit verhaal The Hunger Games vibes, maar ik zou dit spektakel te kort doen om het te vergelijken.

Het verhaal laat zich makkelijk lezen. Er is niet alleen maar sprake van magie, maar ook van vriendschappen. Paedyn maakt snel vriendschap met de prinsen, al is dit voor een ander doeleinde. Al is er wel een bepaalde aantrekkingskracht, dat zal de lezer van dit verhaal niet ontgaan. Paedyn heeft ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Er zijn meerdere mensen uitgekozen om mee te doen aan de Zuiveringsproeven. Deze worden allemaal goed besproken. Wel merkte ik dat ik niet altijd de goede gave aan de deelnemer gaf tijdens het lezen. Ik vond deze iets moeilijker uit elkaar te houden. Maar dat mocht de pret van het verhaal niet drukken.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *