Pelckmans

De Zeven Sleutels – Het pad van de Roverkoning – Tom Rijpert

Gegevens van dit boek:

Titel: Het pad van de Roverkoning
Auteur: Tom Rijpert
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina´s: 256
ISBN: 9789463376631

Korte samenvatting:

Een avontuurlijk en fantasierijk debuut over een mysterieus reisgezelschap!

Kobold de dwerg is in het bezit van een mythische sleutel, de eerste van de zeven. Hij weet dat deze sleutels de poorten openen naar precies dat waar zijn familie al eeuwenlang naar smacht: de schat van de meedogenloze Roverkoning. Maar de zeven poorten kennen zeven bewakers en alleen zal hij die nooit kunnen verslaan, dus lokt hij zes reizigers naar zijn herberg om hem te vergezellen.

Een schimmige zakkenroller, een oude spinster met een geheimzinnige gave, een pratende vos, een koorddanseres zonder naam, een meisje met sproetjes en een jonge speeldoosjesmaker die wel heel verliefd naar haar kijkt. Onwetend van wat hun te wachten staat, en allemaal met hun eigen geschiedenis en hun eigen doel, smeken ze Kobold om mee op reis te mogen, hoe groot het gevaar ook is…

Het pad van de Roverkoning is het eerste deel van de duologie De Zeven Sleutels. Een spannend en mysterieus fantasieverhaal voor jong en oud over de kracht van hebzucht en vriendschap, en de moed die nodig is om je eigen demonen te verslaan.

Wat vond ik ervan?:

Kobold is de uitbater van een herberg op een klif. Hij is daar alleen met zijn pratende hertenkop. Hij krijgt niet veel volk over de vloer. Echter is Kobold de eigenaar van de eerste sleutel die in dit verhaal het begin is van een magisch avontuur.
Wanneer dan Ellie op zijn pad komt en zij samen een groepje bij elkaar zoeken die op zoek moeten naar de zeven sleutels en de zeven poorten komt er eindelijk reuring in de herberg.

Stuk voor stuk zijn de personages uniek. Van een blinde vos tot een heel stil meisje tot Abdul de schim. De schrijver weet ze allemaal leuk op papier neer te zetten en ons mee te nemen in het avontuur dat op het programma staat onder leiding van Kobold. Waarom zijn het net deze personages die uitgezocht zijn om dit avontuur aan te gaan. Als lezer weet Tom mij mee te nemen en ik had heel veel vragen. Gaandeweg het verhaal ga je dan ook op zoek naar antwoorden op de vragen die je jezelf stelt.

De spanning wordt naarmate de tocht die ze met z’n zevenen afleggen groter en de schrijver weet de juiste hoeveelheid in het verhaal te houden waardoor je geboeid blijft om te blijven lezen. Er wordt vanuit elk personage lijntjes uitgezet en deze komen gaandeweg het verhaal samen. Het verhaal bevat heel veel details. Het is een magisch verhaal. Het is zo beeldend geschreven dat het verhaal echt tot leven komt op het papier.

Mijn favoriete personage in dit verhaal is de blinde vos. Hij is een op zichzelf staand personage. Maar met wijze woorden. Hij weet op het juiste moment het juiste te zeggen waardoor of de situatie verbetert of waardoor een personage zichzelf herpakt. Voor mijn gevoel is de vos de bindende factor.

Het laatste hoofdstuk krijgen we een situatie geschetst vanuit het perspectief van alle zeven de personages. Je krijgt hierdoor een geheel beeld en dat maakt dat het plot spannend wordt. Het is een open einde, en jongens wat kijk ik uit naar het tweede deel want ik heb alleen maar meer vragen gekregen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *