Angelique Haak,  De Crime Compagnie

Zwarte Ziel – Angelique Haak

Ik ga 29 September naar het eerste boek-event van Koukleum.nl en hier komt Angelique Haak ook naartoe. Ik denk dan moet ik ook een boek van haar gelezen hebben. Dus vandaar dat ik gekozen heb om haar laatste nieuwe boek Zwarte Ziel te gaan lezen. Deze is uitgegeven geworden door De Crime Compagnie.

Gegevens van het boek:

Auteur: Angelique Haak 
Titel: Zwarte Ziel 
Uitgever: De Crime Compagnie 
Aantal pagina’s paperback: 400
ISBN: 9789461094032

Auteur:

Angelique Haak (Rotterdam, 1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. In 2013 won zij een regionale schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de week van het spannende boek. Daarna begon het te kriebelen en besloot ze om een eigen thriller te schrijven. ‘Een nieuw begin’ is haar thrillerdebuut. Een nieuw begin werd genomineerd voor de Schaduwprijs 2018.Met haar man en kinderen woont Angelique in Spijkenisse.

Korte Samenvatting:

Een doodgewone zaterdag. Tot twee tieners een gruwelijke vondst in de Maas doen…Het team van rechercheur Jennifer Brugman wordt geconfronteerd met een lugubere moord en de vermissing van een kind. Ze zetten alles op alles om snel het vermiste kind terug te vinden en schakelen de hulp in van paragnoste Evie Smit. Vanaf de eerste ontmoeting is Jennifer geïntrigeerd door de roodharige paragnoste met haar ijsblauwe ogen, maar ze is ook sceptisch. Kan Evie waarmaken wat zij belooft of loopt zij hen alleen maar voor de voeten?

Cover:

Ik vind de cover heel mooi. Het groen met zwart zorgt voor een mooi contrast. Er staat: Een doodgewone zaterdag, tot twee tieners een gruwelijke vondst in de Maas doen… Ik word door deze zin meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Wat is de gruwelijke vondst? Wie heeft het gedaan? De cover zorgt bij mij voor heel veel nieuwsgierigheid.

Het verhaal:

Het team van rechercheur Jennifer Brugman komt meteen in actie wanneer de twee meisjes in de Maas hun lugubere vondst hebben gedaan. Samen met haar team doet Jennifer al het mogelijke om erachter te komen wat er gebeurd is. Jennifer werkt nauw samen met collega Ricardo, die ze buiten werktijd ook ziet, maar dit wil zij niet openbaar op de werkvloer hebben. Het team schakelt bij het ontrafelen van deze misdaad paragnost Evie in. Maar Evie voelt ook het een en ander als ze in de buurt van Jennifer is.

Wat vond ik ervan?:

Wat heeft Angelique een fijne schrijfstijl. Ze diept alle personages mooi uit, waardoor je een beeld kunt maken van de personen. Ik vind Jennifer een fijn persoon, je voelt door alles de moederliefde heen die ze naar haar dochter heeft. Ricardo vind ik wel een leuke gozer, die ook wel met zijn eigen verleden in de knoei zit. Evie vind ik een fijn karakter. Zij geeft zich ondanks haar eigen sores toch voor de zaak om deze zo goed mogelijk op te lossen. Ik had het einde van het verhaal niet kunnen voorspellen. Ik ben tijdens het lezen een paar keer op het verkeerde been gezet, ik ben blijven puzzelen over het hoe en wat. Toen ik uiteindelijk alle draadjes aan elkaar kon knopen, zag ik dit einde niet voor me. Ik vond het een fijn boek om te lezen. Dit was voor mij het eerste boek dat ik las van Angelique Haak, maar haar voorgaande boeken komen zeker op mijn wish-list. Want dit smaakt naar meer.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *