Geen categorie,  HarperCollins,  Muna Shehadi

De Drie Dochter 1 – Rosalinds Leugen – Muna Shehadi

Toen ik het persbericht voorbij zag komen van deze roman Rosalinds leugen van Muna Shehadi wist ik; deze moet ik lezen! Van HarperCollins kreeg ik een recensie exemplaar, waarvoor mijn dank.

Gegevens van dit boek:

Titel: Rosalinds leugen
Auteur: Muna Shehadi
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 384
ISBN: 9789402703375

Auteur:

Muna Shehadi las als kind al zoveel dat ze vastbesloten was zelf ook schrijver te worden. Ze groeide op in New Jersey, woont in Wisconsin en heeft een vakantiehuis aan de kust van Maine: plekken die allemaal terugkomen in De Drie Dochters-trilogie.

Korte Samenvatting:

De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in luxe, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest. Olivia en Eve houden het op een misverstand, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Gravend in het verleden stuit ze op Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft? Rosalinds leugen is het eerste deel in Muna Shehadi’s trilogie De drie dochters, waarin drie zussen op zoek gaan naar hun verleden.

Cover:

Een mooie uitnodigde cover voor een roman. Deze beelden spreken mij altijd wel aan. Er staat op, voor de lezers van de Zeven Zussen, wat mij enorm nieuwsgierig maakt.

Wat vond ik ervan?:

Rosalinds leugen is een deel 1 van de trilogie de Drie dochters van Muna Shehadi. Op de cover stond dat dit echt een boek was voor de liefhebbers van de Zeven Zussen. Al moet ik eerlijk bekennen dat het er inderdaad iets van weg heeft, maar het in mijn ogen niet gelijk aan dat boek staat. Dat maakt dit boek niet verkeerd, want ik heb het met heel veel plezier gelezen. Je wilt weten hoe Rosalinds haar verleden aftast om zo erachter te komen wie haar echte moeder en familie zijn.

Voor mij is dit een verhaal van liefde, zelfontdekking, en familie. Ik ben door het verhaal  van Rosalind enorm nieuwsgierig geworden naar de verhalen van Olivia en Eve. Dus die boeken komen op mijn lijstje voor de toekomst. Ieder hoofdstuk begint met een stuk uit het dag boek van Jillian (de adoptiemoeder van Rosalind). Je krijgt hierdoor een goed beeld van de inmiddels overleden vrouw. Een heel mooi boek dat je als je fan bent van de Zeven Zussen van Lucinda Riley ook zeker kunt waarderen.

‘Blijf erin geloven, visualeer de baby. Blijf die spermacellen aanmoedigen.’ Ze glimlacht bemoedigd en knipte toen met haar vingers. ‘Ik weet het! Je moet pompons voor Derek kopen en hem een dansje leren.’ ‘Wat?’ ‘Dan kan hij dat doen terwijl jij je dode tor nadoet.’ Rosalind schudde met denkbeeldige pompons in de lucht. ‘Hé, sperma, wees gezwind, zoek die eicel en maak een kind.’

Bladzijde 35

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *