Anne May

Als je me ziet – Anne May

Toen ik de oproep van Anne May voorbij zag komen met de vraag of er bloggers waren die haar novelle wilde lezen was ik direct enthousiast. Ik heb al eerder werk van haar mogen lezen en iedere keer beviel dit. Ik wil Anne May bedanken voor het ebook die ze me gestuurd heeft.

Gegevens van dit boek:

Titel: Als je me ziet
Auteur: Anne May
ISBN: 1230005637447

Korte samenvatting:

Lieve droomt van een carrière op het toneel, maar met haar aandoening gaat die droom nooit een werkelijkheid worden. Het oog wil immers ook wat, en een onzekere toekomst is niet wat ze wil nu haar vriend plannen heeft om met haar in het huwelijksbootje te stappen. Bovendien kan ze zich beter druk maken over de geplande operatie, vindt hij, dan over een auditie. Lieve staat op het punt haar vriend gelijk te geven en haar enige kans op een carrière in het theater te laten schieten, als een mysterieuze jongen naast haar gaat zitten in de bus. Hij is fotograaf en onderweg naar het bos om foto’s te maken. Als Lieve vraagt of hij van haar ook een foto wil maken, kan ze niet vermoeden dat hij daarmee voorgoed haar leven verandert. Een kort verhaal over hoe dromen realiteit worden als iemand je echt ziet.

Wat vond ik ervan?:

We lezen in deze novelle over Lieve een vrouw die een enorme droom. Echter durft zij haar droom niet na te jagen door een aandoening die ze heeft. Haar vriend wil met haar in het huwelijksbootje stappen, maar dan moet ze wel iets aan haar aandoening doen. Want het oog wil ook wat. Lieve kan auditie gaan doen maar haar vriend steunt haar hierin totaal niet, hij vindt dat ze zich beter kan voorbereiden op de operatie die komen gaat.
Wanneer een ontmoeting voortvloeit uit een busritje neemt Lieve een stap die ze niet snel zou nemen. Ze gaat met deze mysterieuze man mee het bos in om foto´s te maken. Lieve vraagt zelfs aan hem of hij haar voor de lens wilt. En dan gaan de dingen veranderen.

Een kort verhaal waarin ik verschillende emoties gevoeld heb. Een afschuw van de vriend van Lieve, wat een kwal. Anne May heerlijk hoe arrogant je dit personage hebt gemaakt zeg. Bewondering voor de mysterieuze man, hij ziet de dingen door te kijken, hier kunnen nog veel mensen een voorbeeld aan nemen. De vriendschap die meteen ontstaat tussen de fotograaf en Lieve is er een die voor mijn gevoel puur is. Geen vooroordelen en ze nemen elkaar zoals ze zijn, niets hoeft te veranderen. En door deze vriendschap durft Lieve eindelijk zichzelf te zijn en te gaan voor haar dromen.

Een novelle van Anne May waar ik blij om ben dat ik hem gelezen heb. Een kort verhaal maar toch met een rode draad erin. Een novelle die je laat nadenken en waardoor je de kleine dingen in het leven gaat waarderen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *