Lev. Boeken

Onder druk – Jeroen de Rijke en Anton Slotboom

Vorig jaar op de WPG sneakpreview zat ik bij de lezing van Jeroen de Rijke en ik was onder de indruk van het hoe en wat in zijn leven als agent. Ik wil Lev. uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Onder druk
Auteur: Jeroen de Rijke en Anton Slotboom
Uitgever: Lev. Uitgevers.
Aantal pagina´s: 223
ISBN: 9789400514287

Korte samenvatting:

Gezond presteren onder druk is te trainen. Aan de hand van acht competenties – assertiviteit, communicatie, samenwerken, omgevingsbewustzijn, besluitvorming, leiderschap, creativiteit en stressbehendigheid – leert voormalig eliteagent Jeroen de Rijke je druk om te zetten in kracht. De soms bloedstollende situaties uit zijn loopbaan, waarin hij onder meer streed tegen georganiseerde internationale misdaad en terreurdreiging, illustreren de
inzichten die we allemaal kunnen gebruiken op de werkvloer en in ons dagelijks leven.

Wat vond ik ervan?:

We lezen in non-fictie boek over het leven van Jeroen de Rijke. Over de stappen die hij heeft moeten nemen om bij het AT te worden toegelaten. Over zijn leven als de jonge Jeroen en over hoe dit hem gemaakt heeft zoals hij is. Ook krijg je af en toe een inkijkje in een gesprek met zijn vrouw die hem anders laat kijken naar de dingen.
Jeroen neemt ons mee naar het lief en leed dat hij onder ogen is gekomen. Zo is er een arrestatie waarbij de verdachte hem en zijn collega´s dood wenst, maar zelf enkele seconden na het uitspreken van deze woorden zelf dood is door een hartstilstand. We krijgen een kijkje in de ´keuken´ van het politieleven.

Jeroen is een gedreven man, van jongs af aan weet hij wat hij wilt en hier gaat hij dan ook voor. Met de bijbehorende skills schopt hij het tot wat hij worden wil. We lezen ook dat struggelingen die hij heeft doorgemaakt door bepaalde arrestaties of gebeurtenissen. Het is niet allemaal maar rozengeur en maneschijn. Het leven dat hij leefde heeft altijd onder druk gestaan, dus de titel voor dit verhaal klopt perfect. Een mooie vertelling vanuit het oogpunt van Jeroen neergezet door Anton Slotboom.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *