AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Cold Case 2 – Feniks – Carina van Leeuwen

Na het lezen van het eerste deel van deze reeks was ik enthousiast. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Feniks
Auteur: Carina van Leeuwen
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 311
ISBN: 9789400515406

Korte samenvatting:

Wanneer de nieuwe minister-president de opdracht geeft om het Catshuis te renoveren, klinkt er weerstand uit verschillende hoeken. Politiek Den Haag is verdeeld, maar het hardste tegengeluid komt vanuit de activistische milieugroep Xtreme Rebellen. Tijdens hun bezetting van het Catshuis wordt een gruwelijke ontdekking gedaan, waarna het rechercheteam inclusief journalist Lyn Riley een onderzoek naar een misdaad van jaren geleden start.
Wanneer een betrokken politiek figuur overlijdt onder verdachte omstandigheden, neemt de druk op het team toe. Ondertussen moet Lyn in de nasleep van een eerder gevonden lijk in een autowrak voor eens en voor altijd afrekenen met de demonen uit haar eigen verleden. Komt de waarheid na al die jaren alsnog naar boven?

Wat vond ik ervan?:

Het Catshuis wordt door demonstranten bezet. Tijdens deze bezetting komt er een lugubere vondst aan het licht. Onder in de kelder liggen de botten van een kind. Deze vondst zet alles in een ander daglicht. Het rechercheteam die we in Magma hebben leren kennen krijgen deze cold case op hun bordje. Natuurlijk is Lyn Riley ook in deze weer van de partij. Zoals we in deel een gelezen hebben kan zij aan informatie komen die niet voor iedereen toegankelijk is. En daarbij is het team al goed ingespeeld op Lyn en andersom.
Deze keer is het niet alleen een cold case die Lyn in haar greep houdt. Ook het vinden van een lijk in een autowrak zorgt ervoor dat ze weer geconfronteerd wordt met demonen van het verleden. Gaan we nu eindelijk de waarheid lezen?

Deze thriller is net zoals het voorgaande deel makkelijk te lezen. We worden door Lyn meegenomen naar vergaderingen met het team maar ook naar mensen die ze interviewt. In dit tweede deel krijgen we een nog betere inkijk in het leven van Lyn. Ze laat wat meer van zichzelf zien en daar bovenop laat ze sommige mensen dichterbij komen. Ze laat heel goed merken wat voor haar prima voelt. Ze lijkt in dit deel te groeien als persoon. Doordat ze bepaalde vragen krijgt gaat ze wat beter naar zichzelf kijken en naar haar verleden.

Het lijkje dat gevonden wordt in het Catshuis blijkt een meisje te zijn dat al dertig jaar vermist is. Door middel van onderzoek en familie krijgt het team een beeld van wat er toen gebeurd kan zijn. Er komen ook dingen aan het licht die je als ouder zijnde liever niet zou willen weten. Alles wordt met elkaar verweven. Wanneer er dan een politiek iemand vermoord wordt gaan de radars nog sneller draaien. Want wat is hier nu een overeenkomst?

Het team wil het onderste uit de kan halen. En Lyn helpt vanuit haar optiek mee. En dat zorgt ervoor dat er eindelijk duidelijkheid komt. Ik heb genoten van dit tweede deel en hoop dat Van Leeuwen deel drie ook snel uit zal brengen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *