AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Kerstmis in de Schotse Hooglanden – Donna Ashcroft

Ik kreeg van A.W. Bruna Uitgevers deze kerstroman in mijn mailbox. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Kerstmis in de Schotse Hooglanden
Auteur: Donna Ashcroft
Uitgever: A.W.Bruna
ISBN: 9789044936209

Korte samenvatting:

De dertigjarige Belle Albany voelt zich eenzaam deze kerst. Ze verlangt naar liefde en een beetje wintermagie, maar de vraag is of ze die nog vindt in het slaperige Schotse dorp. Dat verandert als ze de oudere Edina op haar kersenrode fiets ontmoet en besluit een onvergetelijke kerst voor hen beiden te organiseren. Maar dat is nog niet zo makkelijk in Edina’s vervallen kasteel, en zeker niet als haar knappe, lang verloren gewaande kleinzoon Jack Hamilton-Kirk opeens op de stoep staat. Hij is eigenlijk de Grinch in menselijke vorm, dus waarom klopt haar hart zo snel, elke keer dat ze in dezelfde kamer zijn? Hoe hard ze het ook probeert, Belle kan hun groeiende aantrekkingskracht niet negeren. En dan wordt er ook nog een geheim uit Jacks verleden opgerakeld…

Wat vond ik ervan?:

Belle voelt zich eenzaam met kerst. Begin dit jaar is ze haar tante verloren en haar vader woont in Kenia. Ze verlangt enorm naar liefde, maar of ze die gaat vinden in het Schotse dorp waar ze woont dat is nog maar de vraag. Wanneer ze op een dag de ouder dame Edina ontmoet lijkt alles te veranderen. Belle is vastbesloten om voor haar maar ook zeker voor Edina een onvergetelijk kerstfeest te organiseren.

Edina woont in een vervallen kasteel, hier woont ze nu alleen maar in de goede jaren woonde ze hier samen met haar man. Nu hij er niet meer is blijft Edina alleen over. De laatste jaren heeft ze zich steeds meer teruggetrokken, dus echt contact met de dorpelingen is er niet. Wanneer de kleinzoon van Edina polshoogte komt nemen en kennis komt maken me het vreemde meisje dat bij zijn oma is ingetrokken, begint het verhaal te rollen.

Belle haar hart maakt een sprongetje al ze ook maar een kleine zweem van Jack opvangt. Waarom is deze aantrekkelijke man net zoals de Grinch. Belle probeert op haar eigen manier een ingang bij hem te vinden en tot de echte Jack door te dringen. Maar ook Belle heeft haar eigen verleden wat haar soms wel eens in de weg zit.

Uiteindelijk steken de twee de schouders bij elkaar om er voor Edina een onvergetelijke kerst van te maken. Een leuke referentie in dit verhaal is dat Belle vernoemt is naar Belle van Belle en het beest, mijn favoriete Disney figuur.

Er komen aardig wat personages aan bod in dit verhaal. Maar allemaal zijn het inwoners van het Schotse dorp en ze voegen iets toe aan het verhaal. Is het niet de schouder om bij uit te huilen dan is het wel de helpende hand om genoeg brandhout in huis te krijgen. Een verhaal van samen staan we sterk en niemand is alleen.
Ik heb erg genoten van deze roman en wil de uitgever dan ook bedanken voor dit cadeautje.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *