AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

De kelder – Marc Raabe

Toen ik zag dat het vierde deel waarin Tom Babylon de hoofdrol speelde uitkwam heb ik de uitgever direct gemaild. Ik wilde zo graag weten hoe het hele verhaal in elkaar stak. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De kelder
Auteur: Marc Raabe
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 542
ISBN: 9789400515680

Korte samenvatting:

Tom Babylon is al meer dan twintig jaar op zoek naar zijn zusje Viola, die in 1998 spoorloos verdween. En opeens is er een aanwijzing: een recente foto van Viola, die zich verborgen houdt in de kelder van zijn vader. Heeft Werner Babylon iets te maken met haar verdwijning?
Even later wordt Toms vader gedood bij een mysterieuze aanval op de Berlijnse metro. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de dader ook op zoek is naar Viola. En Tom denkt te weten wie erachter zit: zijn voormalige mentor Dr. Walter Bruckmann, die zwoer Toms leven tot een hel te maken.
Maar hoe kan een man die sinds zijn veroordeling in een bewaakte psychiatrische inrichting in de Alpen zit een moord plegen in Berlijn?

Wat vond ik ervan?:

Het is heerlijk om weer in het leven van Tom Babylon te duiken. In dit vierde deel is hij nog steeds op zoek naar zijn zus Viola, die in 1998 spoorloos verdween. Tom zoekt al meer dan twintig jaar naar zijn zus en eindelijk vindt hij een aanwijzing die ook ergens naar lijdt. Hij vindt een recente foto van zijn zus.
Toms vader wordt bij een aanval gedood. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de dader ook op zoek is naar Viola. Tom denkt al snel te weten wie er achter zit namelijk zijn voormalige mentor Bruckmann. Maar deze laatste zit in een bewaakte psychiatrische inrichting, dus wat hij kan te maken hebben met de moord in Berlijn?

Een spannende pageturner. Raabe weet mee menig keer op een dwaalspoor te zetten.
We krijgen ook informatie via Sita. Zij gaat op bezoek bij Bruckmann en wordt dan ook vastgehouden in de inrichting. Ze heeft al snel door dat het allemaal niet klopt. Echter zorgt dit er wel voor dat zij moet gaan samen werken met de man die ze intens haat namelijk; Bruckmann. Sita wordt op de proef gesteld en gaat diep.

Tom denkt te hebben gevonden waar Viola woont. Wanneer hij bij haar aanbelt wordt zijn beeld zwart. Dagen later ontwaakt hij in het ziekenhuis. Hij is voor dood achter gelaten in een vuilcontainer. Hij heeft last van geheugenverlies maar stilletjes aan komen toch fragmenten terug. Hij krijgt hulp van zijn behandelend arts. Echter weet Tom zich wederom in de nesten te werken en trekt hier ook andere mensen in mee. Alleen is Tom vastberaden eindelijk zijn zus te vinden en gaat hiervoor heel ver.

Naar het einde toe krijgen we steeds meer informatie over hoe het precies is gegaan in 1998. Hierdoor krijgen we als lezer een beter beeld en maakt het dat er een mooi einde komt aan het verhaal. Dit is een auteur die ik zeker in de gaten ga houden. Hij wist me met alle vier de delen in zijn greep te houden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *