AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Redwood Ridge – Het begint met de geur van sneeuw – Kelly Moran

Toen ik zag dat er in deze heerlijke feelgood reeks nog een novelle kwam wist ik die wil ik lezen. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Het begint met de geur van sneeuw
Auteur: Kelly Moran
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 144
ISBN: 9789044934328

Korte samenvatting:

De Dragonders. Zo noemen de inwoners van Redwood, een pittoresk stadje in de bergen van Oregon, de burgemeester en haar twee zussen. En eerlijk is eerlijk: deze bijnaam is niet onverdiend. Marie heeft de gewoonte om zich flink te bemoeien met de levens – en in het bijzonder de liefdeslevens – van haar stadsgenoten. Al mag niemand klagen, want als koppelaarster heeft ze een onberispelijke staat van dienst. Maar wanneer haar jeugdliefde Preston Masterson terugkeert naar Redwood om het oude Freemont-landgoed om te toveren tot hotel, net op tijd voor de feestdagen, draaien de inwoners van Redwood de rollen om. En dan ondervindt Marie zelf eens hoe zenuwslopend zulke koppelpogingen kunnen zijn. Vooral als die je in een complete chaos storten…

Wat vond ik ervan?:

Oh, heerlijk om weer even in de fijne gemeenschap van Redwood Ridge te mogen verblijven. Deze keer zijn de Dragonders niet aan slag om iemand te koppelen maar gaan ze een van de drie zusters koppelen. Heerlijk om alle personages samen bezig te zien om dit te kunnen bewerkstelligen.

Jaren geleden hebben Preston en Marie een relatie gehad, ze zijn in die tijd zelfs verloofd geweest. Helaas door keuzes die ze gemaakt hebben is deze geëindigd. Nu jaren laten komt Preston terug naar Redwood Ridge. Hij komt terug om weer deel te mogen uitmaken van de gemeenschap maar ook voor zijn Marie. Hij heeft al die tijd van haar gehouden en doet dit nog steeds en hoopt op een tweede kans.
Marie heeft dezelfde gevoelens voor Preston maar zij blijft op afstand, want nog eens die pijn van een gebroken hart voelen dat wil ze niet meer.

Echter heeft de gemeenschap daar een andere gedachte over. Toevalligheden zorgen ervoor dat Preston en Marie tijd met elkaar moeten doorbrengen. Hierdoor kunnen ze het verleden bespreken, hun boosheid aan de ander laten horen en kijken wat er nog voor ze in het verschiet zit.

Een heerlijke feelgood novelle over een fijne gemeenschap.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *