AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Karma – Fredrik Persson Winter

Ik kreeg als verrassing van A.W. Bruna Uitgevers deze scandi-thriller samen met het Scandi magazine dat door ze wordt uitgegeven. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Karma
Auteur: Fredrik Persson Winter
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 318
ISBN: 9789400513006

Korte samenvatting:

Een meisje verdwijnt in de bossen aan de voet van de waterkrachtcentrale in Trollhättan. Haar rode windjackje wordt gevonden in het bos, zo gepositioneerd alsof ze bij de wortels van een boom zit te wachten. Maar het jasje bevindt zich niet om het lichaam van het vermiste meisje, maar om de stoffelijke resten van een ander, onbekend kind.
Vier vrienden hebben 25 jaar lang een verschrikkelijk ongeluk verborgen dat een van hun vrienden het leven kostte. In plaats van de waarheid te vertellen, zeiden ze dat ze was verdronken in de sterke stroming van Göta Älv. Sindsdien heeft de leugen hen langzaam verteerd en hun levens – die anders vast succesvol en vloeiend waren verlopen – op verschillende manieren geruïneerd.
Nu heeft iemand een van hun dochters ontvoerd, en dreigt die de waarheid achter het verschrikkelijke ongeluk te onthullen.

Wat vond ik ervan?:

De dochter van Kristina wordt ontvoerd. Wanneer ze tijdens een zoektocht een stoffelijk overschot vinden met het jasje van dochter Mira aan, gaat het balletje rollen. Robert en Maria krijgen net als Kristina een smsje over dit voorval.

Dit viertal heeft vijfentwintig jaar geleden iets meegemaakt samen en dit geheim dragen ze nog steeds met zich mee. Ieder heeft dit op zijn eigen manier een plekje gegeven, maar deze gebeurtenissen maakt dat ze het weer herinneren alsof het gister geweest is.

Robert zit midden in een scheiding en voelt zich een mislukte advocaat. Zijn leven gaat er met de dag groezeliger uitzien. Erik heeft jaren lang geleefd op drugs en drank en probeert nu zijn leven weer op te pakken. Maria is een politieagente die graag haar werk doet maar verder een teruggetrokken leven heeft. Kristina schrijft boeken en is getrouwd met Johan, samen hebben ze dochter Mira. We krijgen van de personages een goede indruk doordat we een inhoud krijgen van hun leven. Dat maakt voor mij dat de personages volledig en kan ik een soort van band met ze vormen.

Gaandeweg het verhaal komt het viertal weer in aanraking met elkaar door de vondst van het stoffelijk overschot. Samen duiken ze terug het verleden in om zo te kijken wie van hun geheim afweet. Echter krijgen ze geen antwoorden op hun vraag en blijft het lang een mysterie.

De schrijver weet mij in te palmen met zijn verhaal. Hij weet het spannend en mysterieus te houden tot het laatste hoofdstukken. Hier vallen de puzzelstukjes in elkaar en snap ik hoe en wat.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *