Boekerij

Onder de bomen – Lentegroen – Jackie van Laren

Toen ik zag dat er een nieuw boek van Jackie van Laren kwam, wist ik, deze wil moet ik weer lezen. Haar voorgaande boeken hebben me altijd kunnen vermaken. Samen met Femleest heb ik dit boek gelezen. We hebben er een heuse buddyread van gemaakt. Leuk om te ondervinden dat we dan dezelfde mening hebben.

Gegevens van dit boek:

Titel: Lentegroen
Auteur: Jackie van Laren
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 349
ISBN: 9789022591444

Auteur:

Jackie van Laren (Amsterdam, 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Met de driedelige ‘Q-serie’ maakt ze haar debuut als schrijfster. Daarna volgde het tweeluik ‘Vallen’ en ‘Opstaan’, de vijfdelige ‘Eilandliefde-serie’ en de losstaande romans ‘de meisjesmagneet’ en ‘thuiskomen’. Met ‘opstaan’ won ze de Hebban Award voor Beste Roman.

Korte samenvatting:

Een sprankelende nieuwe serie die zich afspeelt in de Nederlandse natuur, met een stoere vrouwelijke boswachter in de hoofdrol

Heerlijke hedendaagse feelgood waarin actuele thema’s voorbijkomen, en waarin natuurlijk ook ruimte is voor de liefde

Frederik Alexander Walburgis Quint graaf Woudenbergh van Lynden, roepnaam Freek, is de eigenaar van Huis De Toecomst en landgoed Woudenbergh, een prachtig landgoed op de Utrechtse Heuvelrug. In de omgeving staat hij bekend als ‘meneer de graaf’. Hij woont in het koetshuis en heeft het hoofdgebouw verhuurd; het was te groot voor hem alleen, en de inkomsten zijn hard nodig.

Sylvie van Foreeste krijgt een baan als boswachter bij Boswachterij Groote Weijde en komt met haar dochter Ties in een van de dorpjes nabij landgoed Woudenbergh wonen. Ze is een stoere vrouw die heimelijk wel een gezellig gezinsleven zou willen, maar er als alleenstaande moeder toch het beste van probeert te maken. Als Sylvie contact maakt met de excentrieke graaf Freek om het bos op zijn landgoed toegankelijk te maken voor wandelaars, is er bepaald niet meteen sprake van wederzijdse sympathie. Maar dat verandert als er onrechtmatige zaken gebeuren in het bos en op het landgoed, en Freek en Sylvie samen moeten optrekken om dat een halt toe te roepen.

Wat vond ik ervan?:

Samen met Femke heb ik het boek opgedeeld in drie delen. Na de eerste 9 hoofdstukken hadden we de eerste evaluatie. En beide gaven we aan dat we Freek maar een stug iemand vonden en we ook wat moeilijker door deze hoofdstukken heen kwamen. Maar misschien moest dit wel zo zijn, de hoofdstukken van Freek zijn wat ‘serieuzer’ misschien zelfs zonder iets van gevoel te noemen. Terwijl de hoofdstukken van Sylvie echt een lust zijn voor feelgoodlovers zoals wij zijn.

Maar wij laten ons niet kennen en zijn lekker doorgegaan met lezen. Na het lezen van Jackie’s boeken kan het toch echt niet zo zijn dat we dit boek dan niks vinden?

Naarmate we verder gaan in het verhaal krijg ik steeds meer sympathiek voor Freek. Er wordt wat meer over hem uitgelegd en dat maakt dat je hem beetje voor beetje ontrafelt. Nou ja, Sylvie voor ons dan.

De connectie die Freek en Ties, dochter van Sylvie, van het begin het eerste moment van hun ontmoeting hebben zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. Je merkt dat Freek zich op zijn gemak voelt bij de lieve nerd Ties.

Nou laten we zeggen dat zo stroef ik het begin Freek vond des te meer ik hem ben gaan waarderen. Ik kan je meegeven dat dit een heerlijke feelgood is met de nodige oeps momentjes, maar ook zeker met de verwachte romantiek. Zeker weer een echte van Laren als je het mij vraagt. Ik kijk uit naar het tweede deel in deze serie :).

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *