Boekerij,  Uitgeverij Boekerij

Stille Schreeuw – Angela Marsons

Ik zag zoveel lovende berichten voorbij komen over Stille Schreeuw waardoor ik enorm nieuwsgierig was geworden naar dit boek. Van lieve vrienden heb ik dit boek gekregen en wil ze er dan ook hartelijk voor bedanken 🙂

Gegevens van dit boek:

Titel: Stille Schreeuw
Auteur: Angela Marsons
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 384
ISBN: 9789022588413

Auteur:

Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen. 

Korte Samenvatting:

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden Ă©Ă©n en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.
Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

Cover:

De cover spreekt me meteen aan. Een verlaten huis. Een gedaante gekleed in het zwart met een pistool in de handen. In het wit van de titel Stille Schreeuw zitten bloedsporen. Deze cover zou ik zeker weten in een boekhandel oppakken.

Het verhaal:

Een directrice wordt vermoord in haar eigen badkuip. Kim Stone en haar team gaat meteen naar deze zaak. Binnen enkele dagen wordt er nog iemand vermoord. Ze lijken samen een overeenkomst te hebben in het verleden. Ze hebben samen in een weeshuis gewerkt.
Bij het weeshuis komen ze tot een huiveringwekkende ontdekking. Kim Stone en haar team bijt zich vast in dit onderzoek om het tot de bodem uit te zoeken.

Wat vond ik ervan?:

De proloog zorgde er meteen voor dat ik wilde weten hoe, wat en waarom. De spanning voelde ik meteen en dit zorgde ervoor dat ik snel verder wilde lezen in dit verhaal.
De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. Ieder hoofdstuk eindigt op een punt waarvan ik dacht, ach laat ik nog maar een hoofdstuk lezen. Ik kon het boek met moeite wegleggen.

De personages in de boek zijn goed uitgewerkt voor mij. Van het team van Kim Stone kan ik me een goed beeld maken. Evenals de mensen die het team tegenkomt tijdens hun werk. De manier waarop Kim wordt neergezet liet me soms een beetje denken aan Helen Grace (Arldige serie). Maar dit kon ik naarmate het boek toch wel weer van me afzetten.
De interactie tussen de teamleden kan ik waarderen. Je merkt dat Stone en Bryant een goede band hebben, zowel werk als privé. Maar ook met de andere teamleden heeft Stone een klik. Aan een paar woorden hebben ze genoeg. Dit maakt het als lezer prettig om helemaal in het verhaal te zitten.

Ik moet toegeven dat ik het een goed spannend verhaal vond. Ik had tot op het einde niet door wie de dader was. En dan het plot, die had ik helemaal niet zien/voelen aankomen. Wauw!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *