Boekerij,  Uitgeverij Boekerij

Tussen de sterren – Verliefd – Anna Todd

Toen ik zag dat Anna Todd een nieuw boek geschreven had wilde ik het lezen. Ik heb enorm genoten van de After-serie van deze schrijfster, dus was benieuwd naar deze. Ik wil Uitgeverij Boekerij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Tussen de sterren – verliefd
Auteur: Anna Todd
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 286
ISBN: 9789022587676

Auteur:

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebber van boybands. Doordat ze deze twee passies in de After-serie kon combineren, kwam voor haar een droom uit. Nu is ze terug met haar nieuwe ‘Tussen de sterren-serie’. Ze woont met haar man in Austin, Texas.

Korte samenvatting:

Een prachtig verhaal over liefde en leugens, angst en vertrouwen

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

Wat vond ik ervan?:

Na de After-serie verslonden te hebben was ik zeer benieuwd naar het eerste deel van deze nieuwe serie.

We lezen in dit verhaal over Karina, die is opgegroeid op een militaire basis. Haar vader zit in het leger en is meerdere malen worden uitgezonden. Austin, de tweelingbroer van Karina, weet zich geregeld in de nesten te werken. Karina heeft dan ook een groot verantwoordelijkheid gevoel over haar familie. Ze wil graag iedereen tevreden houden.

Karina woont samen met haar vriendin Elodie, ze werken ook in dezelfde massagesalon. De meiden hebben een leuke klik met elkaar. Op dag staat Kael op de stoep, Elodie heeft hem genomen. Hij is een vriend van de man van Elodie en ze wil hem helpen.

Kael is een soldaat die uitgezonden is geweest en beschadigd terug gekomen is. Ik vind ondanks de vele dingen die verteld zijn ik toch te weinig over deze man weet, hij wordt niet heel goed neergezet. We gaan niet de diepte in waardoor ik een gevoel heb dat ik iets mis. En dat terwijl hij in dit eerste deel toch zeker een belangrijk personage is.

Het verhaal blijft voor mijn gevoel op de oppervlakte en gaat niet de diepte in waardoor het voort kabbelt zonder dat ik daadwerkelijk informatie krijg om me een goed beeld te maken.

Ik wil deel twee wel graag lezen. Hopende dat ik dan wel weer meegevoerd wordt door haar woorden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *