De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Niemand behalve jij – Anica Mrose Rissi

Ik mocht voor Perfecte Buren en Uitgeverij Fontein deze jeugdthriller lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Niemand behalve jij
Auteur: Anica Mrose Rissi
Uitgever: de Fontein
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789026153693

Korte samenvatting:

Wie spreekt de waarheid in deze spannende jeugdthriller van Anica Mrose Rissi? Niemand behalve jij is voor fans van Mel Wallis de Vries en Abigail Haas, en alle lezers vanaf 13 jaar die van spanning houden.
Kayla heeft totaal geen zin in zomerkamp, maar als ze op eerste dag de populaire Lainie ontmoet, verandert alles. De meiden worden onafscheidelijk en Kayla’s zomer kan niet meer stuk.
Ook niet als ze Lainie steeds vaker op leugentjes betrapt. En zelfs niet als Kayla ziet hoe haar vriendin in de ban raakt van Jackson. Hun geheimen zijn veilig bij elkaar, toch? Want beste vriendinnen verraden elkaar niet, zelfs niet als er een moord wordt gepleegd…

Wat vond ik ervan?:

Toen ik de cover van dit boek en de flaptekst zag was ik meteen geïntrigeerd. Ik vind vooral de cover erg aanspreken. Die meid straalt iets uit wat ik niet kan beschrijven maar waardoor ik wil geïnteresseerd raak.

We lezen dit verhaal vanuit Kayla. Zij leert Lainie kennen op een zomerkamp en vanaf de eerste dag hebben de twee een vriendschap. Waar de een is daar is de ander. Ze zijn nooit ver van elkaar verwijderd. Totdat Lainie toch wel veel interesse krijgt voor Jackson, een jongen die eigenlijk te laag is voor het niveau van Lainie als je het Kayla vraagt. Samen met Jackson en zijn vriend Nitrin maken de meiden er een leuke tijd van op het kamp. Tot de gruwelijke dood van Jackson.

Voor mij is de manier zoals dit boek gebracht word nieuw. Ik lees namelijk een verhaal aan de hand van brieven die Kayla naar haar vriendin Lainie schrijft. Maar die ze uiteindelijk niet verstuurd. Hierdoor krijg je naar mijn mening een eenzijdige kijk op de dingen die gebeurd zijn tijdens het vakantiekamp. Als lezer haal je niet alleen informatie uit de brieven maar worden je ook krantenartikelen, online berichten van kampgangers en rechtbankverslagen aangeboden.

Door de samenloop van deze informatie wordt het je al lezer al vrij snel duidelijk wat er nu precies gebeurd is. Dat vind ik zelf wel jammer, ik hou er van als ik pas later in het verhaal achter de plot kom.

De manier waarop Kayla over Lainie schrijft voelt voor mij niet als een goede vriendschap. Het voelt alsof het maar van een kant komt. Kayla benoemt zelfs de leugentjes die haar vriendin heeft gedaan. Soms komt Kayla dan ok wat naïef over. Voor mij is het hoofdthema van dit boek dan ook echt het vinden van je eigen identiteit en vriendschappen. Hoe je jezelf kunt verliezen in een vriendschap. Of hoe je jezelf beter laat voorkomen om maar goed in de kijker te komen van een ander.

Op het laatst kwam er naar mijn mening pas wat spanning in het verhaal. Doorgaans kabbelde het verhaal wel door, maar ik miste de spanning die me beloofd was op de flaptekst.

Ik geef dit boek 3 sterren, puur omdat ik vind dat een thriller ook echt spannend moet zijn en voor mij bleef dit tijdens het lezen van het verhaal uit. Wat ik wel een pluspunt van het boek vond was de manier van informatie geven aan de lezer door de krantenartikelen en de brieven van Kayla.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *