Boekscout

Pandora’s Sage 1 – Pandora’s erfenis – Fiona Gothfield

Ik werd door Figo Books aangeschreven of ik mee wilde lezen in de blogtour rondom het eerste deel in Pandora’s Sage. Ik wil Nikky en Sara bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Pandora’s erfenis
Auteur: Fiona Gothfield
Uitgever: Boekscout
Aantal pagina’s paperback: 170
ISBN: 9789464316711

Korte samenvatting:

Wanneer het leven van twee jonge vrouwen op een kruispunt staat, gaan ze beiden naar de Dominicaanse Republiek. Ainsley gaat voor haar werk, terwijl Lilian er als getuige moet zijn voor het huwelijk van haar beste vriend, David. Hoe dichter ze bij hun bestemming komen, hoe meer vreemde dromen ze krijgen waarin ze elkaar ontmoeten. Heeft dit een speciale betekenis? Allerlei vragen, die wachten op een antwoord, spoken door hun hoofd. Tijdens het feest van Di?a de los Muertos waarop een belangrijke ziener gee?erd wordt, zal alles duidelijk worden… Haar voorspellingen, net als de zussen, schitteren onder een prachtige sterrenhemel die de waarheid zal blootleggen.

Wat vond ik ervan?:

Dit boek speelt zich af in het heden en verleden en vanuit verschillende perspectieven. Je moet goed bij ieder hoofdstuk kijken wie aan het woord is en in welke tijd het zich afspeelt.

We krijgen als eerst een inleiding vanuit het verleden. Hierin spelen Vianna en haar vriend Luano een rol die ons naarmate het hoofdstuk vordert steeds meer informatie geeft. Hierdoor begin je al goed met de daaropvolgende hoofdstukken.

In het heden lezen we vanuit twee personages. Ainsley en Lilian. Beide komen ze op de Dominicaanse Republiek terecht. Ze hebben beide dromen waarin ze elkaar ontmoeten terwijl ze dat nog nooit lijfelijk hebben gedaan. Ook worden ze voor elkaar aangehouden, ze begrijpen er niets van. Totdat ze elkaar daadwerkelijk ontmoeten en de gelijkenis zien.
De vrouwen worden goed uitgewerkt. Je krijgt een beeld van hun leven zoals ze dat op dat moment leiden. En als lezer zie je toch wel wat overeenkomsten.

Je merkt voor mijn gevoel wel dat dit een eerste deel in een reeks is. Hierin wordt ons alles uitgelegd en geleidelijk aan kom je tot het punt dat de uitleg gegeven moet worden aan de vrouwen. En dan stopt het verhaal. Ik ben hierdoor wel benieuwd geworden naar het volgende deel in deze reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *