Uitgeverij Zomer & Keuning

Ferry Lane-serie – Welkom in Ferry Lane – Nicola May

Ik kreeg vanuit Uitgeverij Zomer & Keuning de vraag of ik mee wilde lezen in de blogtour rondom het eerste deel van de nieuwe serie van Nicola May. Uiteraard! Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Welkom in Ferry Lane
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 318
ISBN: 9789020545845

Korte samenvatting:

Het dorpje Hartmouth in Cornwall is het decor van ‘Welkom in Ferry Lane’ het eerste deel van de Ferry Lane-feelgoodserie van Nicola May, de Britse hitauteur van de Cockleberry Bay-serie. De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent.

Wat vond ik ervan?:

Ik had al eerder werk van deze auteur gelezen en was erg benieuwd of dit eerste deel mij weer zo zou entertainen als de vorige boeken.

We lezen dit verhaal vanuit Kara. Zij is haar opleiding destijds niet gaan volgen omdat zij voor niet haar vader en opa in de steek kon laten. Ze heeft altijd een passie voor bloemen gehad en verkoopt nu bloemen op de markt.

Er gebeuren in het begin van het verhaal meerdere dingen die Kara’s leven wel even op stop zet. Zij maakt hierdoor wel mee dat je er niet voor iedereen kunt zijn en jezelf op de eerste plaats moet zetten. Er komen veel personages voorbij in dit boek, maar dat ben ik ook wel gewend door de voorgaande boeken die ik van deze schrijfster las. Maar wat me opvalt is dat het niet storend is. Allen zijn zo uitgewerkt dat je al snel in de gaten hebt wie je waar zou kunnen tegen komen.

Kara maakt als persoon een grote groei daar nadat ze toch wel het een en ander voor haar kiezen krijgt. Na haar grootste ‘pijn’ krijgt ze een reisje aangeboden. Ze weet niet door wie. Alles maar dan ook alles is geregeld en betaald. Zij moet alleen door middel van aanwijzingen die zij krijgt de route volgen die voor haar is uitgestippeld. Lang heb ik na zitten denken wie dit nu gedaan zou hebben voor haar. Ik had niet snel door wie het was. Dat vond ik wel erg leuk. Want ook Kara doet tijdens haar reis ontdekkingen waarvan je dan denkt, oh ja dit zou de gulle gever wel eens kunnen zijn.

Ik heb enorm genoten van dit eerste deel in de Ferry Lane-serie. De ontwikkeling van Kara vond ik mooi uitgewerkt, maar ook het gedeelte rouw en hoe er door verschillende mensen mee om gegaan wordt. En dan heb ik het niet alleen over rouw van iemand missen die dood is, maar je kunt ook rouwen over mensen die je in de steek hebben gelaten.

Ik kijk enorm uit naar het tweede deel in deze serie!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *