De Crime Compagnie

Julia Menken – De verloren jongen – Chantal van Mierlo

Ik mocht voor De Crime Companie het eerste deel met Julia Menken in de hoofdrol lezen. Ik wil de uigever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de verloren jongen
Auteur: Chantal van Mierlo
Uitgever: de Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 369
ISBN: 9789461095961

Korte samenvatting:

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, wordt ze door haar baas op de zaak gezet. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?

Wat vond ik ervan?:

De cover van het boek sprak me meteen aan.
Julia Menken werkt als gedragsdeskundige, na een traumatische ervaring, uitsluitend aan coldcases. Maar wanneer er een verminkt lichaam van een vijftienjarige jongen gevonden wordt in Arnhem, krijgt zij van haar baas de zaak toegewezen. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen?

We lezen dit verhaal vanuit Julia, zij werkt aan coldcases. Dit doet ze na een ervaring die haar niet in de koude kleren is gaan zitten. Echter wanneer er een verminkt lichaam wordt gevonden moet Julia uit haar comfort zone komen en toch weer veldwerk gaan doen.
Ze komt spoken uit het verleden tegen, maar ze weet zich goed staande te houden. Beetje bij beetje komen ze achter de waarheid, maar gaandeweg komen ze nog genoeg hobbels tegen.

Het boek laat zich makkelijk lezen. Er komt geen moeilijk taalgebruik in de tekst voor. Wat ik als prettig ervaar is dat het tijdens het lezen net zo voelt alsof je over de schouder van Julia meekijkt. In het verhaal komen de nodige plottwisten naar voren. Zelfs eenmaal ga ik op het puntje van mijn stoel zitten omdat ik het wel heel spannend word. Door de korte hoofdstukken zit er ook een bepaalde snelheid in het verhaal.

Dit is het eerste deel van een reeks waarin Julia Menken de hoofdrol speelt. Ik kijk al uit naar het tweede deel en ben enorm benieuwd hoe de spoken uit het verleden van Julia het onderspit gaan delven.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *