De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

No escape – Cis Meijer

Ik mocht voor Uitgeverij de Fontein deze jeugdthriller lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: No escape
Auteur: Cis Meijer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina´s: 197
ISBN: 9789026166648

Korte samenvatting:

Wanneer de lievelingsdocent van Ivy een ludieke afscheidsmail naar school stuurt en verdwijnt, vindt iedereen dat een geslaagde grap. Maar Ivy vindt het raar, want hij zou haar nog helpen voor de aankomende toets. Als haar vriendin Bella na een hypnose-act op het schoolfeest óók spoorloos verdwijnt, gaat Ivy op onderzoek uit. Ze ontdekt een foto waarop Bella zoent met Ivy’s crush. Hoe kan ze! Wil Bella hun vriendschap kapotmaken? En heeft haar verdwijning iets te maken met die van hun docent?

Wat vond ik ervan?:

We lezen deze jeugdthriller vanuit drie perspectieven namelijk; Ivy, Bella en de laatste blijft tot het einde onbekend. Ivy en Bella zijn goede vriendinnen, ze weten alles van elkaar, toch? In dit verhaal weten wij als lezer meer dan de meiden zelf.
Ivy is druk met het organiseren van het schoolfeest, Bella is druk met leren, paardrijden en voetballen. Ze ervaart een enorme druk vanuit thuis om goed te presteren en dit zorgt voor veel onrust. Gelukkig is daar Ivy waar ze altijd welkom is en haar hart mag luchten. Maar toch houdt Bella iets verborgen voor haar beste vriendin.

De commissie van het schoolfeest heeft een heuse hypnotiseur geregeld. Ze willen dat sommige leerkrachten maar ook leerlingen eens lekker voor paal komen te staan op het podium.
Ondertussen verdwijnt een docent zomaar. Hij schrijft een afscheidsmail en is van de rader verdwenen. Iedereen denkt dat dit een misselijke grap is. Maar als dan ook nog Bella verdwijnt, voelt Ivy aan dat het allemaal niet klopt.

Bella is in de tussentijd niet alleen bezig geweest met het leren en haar sport, maar heeft als doel iets af te maken voor Nils, de oudere broer van Ivy die omgekomen is vorig jaar. Echter is er iemand die vindt dat Bella te veel weet en hierdoor komt ze in het nauw te zitten.

Een super spannende page-turner geschreven door Meijer. Ze weet me vanaf de eerste pagina in het verhaal te zuigen. En des te verder we in het verhaal komen merk ik dat de spanning steeds meer stijgt. De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en voor een jeugdthriller is dit verhaal heel herkenbaar. De personages zitten nog op school, leren keihard om erna lekker te kunnen genieten van hun vakantie. Vriendschappen die niet altijd even lekker lopen en een crush hebben op iemand. Dit verhaal bevat het allemaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *