De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

De hele zwik en ik – John Yeoman & Quentin Blake

Toen ik de persmail kreeg van ´De hele zwik en ik´ wist ik meteen dit is een boek voor Britt. Ik wil Uitgeverij de Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De hele zwik en ik
Auteur: John Yeoman
Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina´s: 46
ISBN: 9789026162473

Korte samenvatting:

Ik stel je graag voor aan mijn bijzondere familie Zwik: mijn tante en oom die goochelshows opvoeren, nichten die jonglerend door de supermarkt gaan, een baby die sneller dan een kat de boom in klimt… Een eigenaardige, maar vooral ook vrolijke en kleurrijke zwik mensen!
De tekst op rijm van John Yeoman werd briljant vertaald door Bart Moeyaert. Wereldberoemd kunstenaar sir Quentin Blake maakte de kleurrijke illustraties van dit prentenboek.

Wat vonden wij ervan?:

Britt was blij verrast toen we ook daadwerkelijk dit boek binnen kregen. De voorkant is erg vrolijk en ze is benieuwd naar de personages die je op de cover ziet staan. We zijn het er al snel over eens dat dit de familie Zwik moet zijn.

Wat me direct opvalt is dat het verhaal op rijm geschreven is. Ik vind dit altijd wel positief in een kinderboek want ik heb gemerkt dat wanneer het kind opmerkt dat het op rijm is ze al snel gaan zoeken naar het woord waar de regel mee eindigt. Ook al is Britt nu negen het is nog altijd een leuk spelletje om te doen als we samen lezen.

De familie Zwik is een aparte familie. Ze hebben allemaal hun eigen talenten en dat maakt ieder personage uniek. Met het omslaan van de bladzijdes zijn we benieuwd met welk personage we nu te maken gaan krijgen. Ons favoriete familie lid is neefje Sebastiaan. Hij kruipt razendsnel en haalt veel gevaarlijke fratsen uit.

De illustraties van Quentin Blake zijn een lust voor het oog. Hij weet de personages leuk neer te zetten. Een toevoeging aan dit leuke boek.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *