De Verhalenfabriek

De verhalenfabriek 1 – Het Boekenbal – Juul de Jongh

Toen ik de oproep zag om mee te lezen in de blogtour van de Verhalenfabriek heb ik direct een berichtje gestuurd. Ik wil de Uitgeverij De verhalenfabriek bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het boekenbal
Auteur: Juul de Jongh
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097231

Korte samenvatting:

De Verhalenfabriek is de e-bookonly uitgeverij van Evelien. Als uitgever heeft ze een geweldig team om zich heen verzameld met Juul de redacteur en Elles de marketingtijger. Het boekenbal is hét evenement van het jaar in de uitgeefwereld en de kaartjes zijn schaars. Als stagiair Madelief een inschattingsfout maakt met de kaartjes en hun belangrijkste auteur dreigt weg te lopen, moet Evelien de boel zien te redden. Juul ontmoet een knappe schrijver op het boekenbal en is helemaal weg van hem, maar ziet hij haar wel staan?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit 3 perspectieven: Eveline, Elles en Juul. De drie dames achter Uitgeverij de Verhalenfabriek. Zij zijn de drijvende kracht. Madelief is de stagiaire die bij hun werkt en dan hebben we nog Jacques, hij maakt de mooiste covers voor de verhalen die de meiden uitbrengen.

Doordat we vanuit de dames lezen krijgen we ook een kijkje in het leven van ze. Waar Elles samen woont met haar vriendin Olivia en Eveline met haar man Frank is Juul driftig op zoek naar de liefde van haar leven. Echter ontmoet zij de ene ict man na de ander en dit is niet het dekseltje waar Juul op hoopt.
Wanneer zij tijdens het boekenbal Amadeo tegen het lijf loopt weet ze het, dit is haar droomman.
Eveline en Frank wonen samen in een groot huis. Frank heeft Eveline alle ruimte gegeven om haar uitgeverij op poten te zetten maar nu merkt hij toch hij ook meer wilt dan.
Elles en Olivia hebben een prima relatie echter hebben zij geregeld ruzietjes waardoor er een kink in de kabel komt.

Er gebeurt het een en ander met auteurs die bij de Verhalenfabriek getekend hebben. Juul, Elles en Eveline proberen zo goed en zo kwaad als het kan deze obstakels te overwinnen.
Een verhaal vol vriendschap, liefde en spanning. Een heerlijk weg lees verhaal en ik kijk dan ook enorm uit naar de volgende twee delen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *