Geen categorie

De graffitimoorden – W.A. Dehairs

Ik kwam dit boek tegen en vond meteen de kaft mooi en de flaptekst sprak me ook aan. Ik heb me opgegeven om mee te doen aan de blogtour met dit boek in de hoofdrol. Ik wil uitgeverij Lannoo dan ook bedanken voor het verzenden van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Graffitimoorden
Auteur: W.A. Dehairs
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s paperback:251
IBSN: 9789401459518

Auteur:

Naast schrijver is W.A. Dehairs ook ex-journalist (voor een krant in Luxemburg), ex-onderzoeker (aan de universiteit van Wenen) en ex-drummer (klopt niet, maar hij wilde indruk maken op de meisjes). Nu is hij leraar en, volgens ingewijden, ook een erg goede danser op verlaten dansvloeren. Hij heeft schrijfwedstrijden gewonnen en schrijfwedstrijden verloren, al herinnert hij zich niets meer van die laatste. Hij houdt van goede boeken, Italiaanse koffie en wandelingen in de regen.

Korte samenvatting:

Kort nadat privédetective Keller Brik aan zijn zoektocht naar een verdwenen topambtenaar begint, duikt het lichaam van de man op. Het verminkte lijk bevindt zich opgehangen in een loods, vlak voor een graffititekening van datzelfde tafereel. Met tegenzin en vrezend voor zijn eigen leven zet Brik zijn onderzoek voort.

Ondertussen vindt er een tweede moord met dezelfde modus operandi plaats, ditmaal op een topadvocaat. Alleen verscheen de muurschildering een dag eerder op een andere plek in de stad.

Wanneer nog een derde tekening opduikt en Brik de persoon erop herkent, start een race tegen de klok die maar op twee manieren kan eindigen: met het vinden van de seriemoordenaar of een derde lijk.

Cover:

De cover van dit boek sprak me meteen aan. Het rood met zwart vond ik zo opvallen en de titel maakte me nieuwsgierig naar deze thriller.

Het verhaal:

Brik Keller runt een privédetectives bureau samen met zijn assistente Gwen. Keller is vroeger politie geweest en heeft nog steeds zijn contacten daar.

Keller wordt door Lisa, een van zijn exen, ingehuurd om erachter te komen waar haar man is. Nadat er geconcludeerd wordt dat haar man vermoord is wil Lisa dat Keller onderzoekt wie haar man vermoord heeft. Ze vertrouwd Keller en smeekt hem zo wat dit voor haar te doen. Keller bekijkt het leven van haar man door een loep. En komt op deze manier achter een heleboel dingen.

Op een muur in de stad wordt een graffiti tekeningen gevonden. Hierop is een tafereel te zien van een vermoorde man. De tekening is gruwelijk. Als blijkt dat Jacob Vanderwyden op precies de manier gevonden wordt zoals de tekening laat zien, wordt er meteen onderzoek gedaan. Wanneer er nog tekeningen worden aangetroffen is de politie in rep en roer, want volgen er nu ook nog meer lijken?

Wat vond ik ervan?:

Het eerste hoofdstuk pakte me meteen. De spanning zit er vanaf de eerste pagina meteen in. Er wordt een situatie geschetst van iemand in moeilijkheden. En vanuit hier ontvouwt het verhaal zich.

Het verhaal is goed geschreven. Het is een mooie mix van fictie en realiteit. De personages worden goed uitgewerkt. De relaties onderling ook. Keller is stoer, maar zijn assistente Gwen doet niet onder voor hem. Beide worden goed beschreven in dit verhaal. En hoop in de toekomst nog eens een boek met Keller en Gwen in de hoofdrol te mogen gaan lezen.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. Er worden tijdsprongen gemaakt van nu en vijf jaar geleden. Dit is netjes aangeduid aan het begin van de hoofdstukken waardoor ik niet verward raak. Door de tijdsprongen krijg je ook een beter inzicht in het leven van Keller. Waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet. Er zit wel echt een verhaal achter.

Ik heb verschillende keren in dit verhaal de dader verkeerd ingeschat. Het is een verhaal zo geschreven dat je er een beeld bij kunt maken. Dit kan ik wel waarderen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *