Boekerij,  Geen categorie

Zij die zwijgt – Samantha Stroombergen

Ik zag in de brochure van Uitgeverij Boekerij ‘zij die zwijgt’ voorbij komen en was meteen geïnteresseerd. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het verzenden van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zij die zwijgt
Auteur: Samantha Stroombergen
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 351
ISBN: 9789022583210

Auteur:

Samantha Stroombergen (1990) studeerde Nederlands en journalistiek aan de Universiteit Leiden. Ze debuteerde met de thriller ‘De witte kamer’, die in 2019 de Gouden Strop kreeg. Ze werkt als copywriter bij de KLM.

Korte Samenvatting:

Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de -gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.

Ondertussen wordt het lichaam van de populaire YouTuber Ceyda Yilmaz in haar huis aangetroffen. Léon onderzoekt samen met zijn nichtje Hanna, studente criminologie, de plaats delict. Als ze daar een cryptisch bericht van de moordenaar vinden, komen ze erachter dat er misschien een verband is met de mishandelingszaak. Ceyda is waarschijnlijk niet het eerste dodelijke slachtoffer, en als Léon en Hanna niet opschieten ook niet het laatste…

Wat vond ik ervan?:

Vanaf de eerste pagina weet Stroombergen me in haar verhaal te trekken. Ik wist niet dat dit boek een tweede deel is, het is dan ook zeker goed los te lezen. Maar nu ben ik wel weer nieuwsgieriger geworden naar het eerste deel die ik zeker in mijn verzameling ga toevoegen.

Je duikt samen met Hannah en haar oom Leon in een nieuwe zaak. Leon werkt bij de recherche en Hannah loopt daar stage, daar zij in de voetsporen van haar oom wil treden.

Er komen verschillende personages aan bod, allemaal zodanig uitgewerkt dat ze gewoon in dit verhaal passen.

Je merkt dat Leon ook wel heel erg via zijn onderbuikgevoel handelt, dit wordt hem niet altijd in dank afgenomen door zijn omstanders. Maar vaak leidt dit wel naar een doorbraak.

Naarmate het verhaal vordert heb je voor jezelf al verschillende daders bedacht. Al deze verhaallijntjes zijn door Samantha goed uitgewerkt. Het maakt het een volwaardig verhaal. Voor mij kwam het plot als een verrassing, maar als ik dan terug denk en de lijntje naast elkaar leg had ik het eigenlijk al kunnen zien. Maar je laat je soms door de schrijver toch meeslepen, heerlijk!

Ook al is dit een tweede deel, kun je hem ook makkelijk als stand alone lezen. Ik heb in ieder geval genoten van de schrijfstijl van Stroombergen en ben benieuwd wat ik in de toekomst nog van haar te lezen krijg.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *