Geen categorie

Het geheime recept voor familie – Katherine Reay

Ik ben een enorme fan van goede romans. En toen ik zag dat dit boek uit kwam heb ik meteen contact opgenomen met Kokboekencentrum. Ik kreeg van hen de toezegging om: Het geheime recept voor familie van Katherine Reay lezen.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het geheime recept voor familie
Auteur: Katherine Reay 
Uitgever: Kokboekencentrum 
Aantal pagina’s paperback: 368
ISBN: 9789043531986

Auteur:

Katherine Reay debuteerde met de roman ‘Geachte Mr. Knightley’. Ze is een groot fan van Jane Austen en haar tijdgenoten en laat zich hier graag door inspireren, terwijl ze tegelijkertijd een geheel eigen twist geeft aan deze klassiekers. Na een carrière als marketeer verhuisde ze met haar gezin van Texas naar Engeland, vervolgens naar Ierland en toen naar Washington, waar ze naast het in- en uitpakken en het opvoeden van haar kinderen gelukkig ook nog tijd vond voor schrijven en het uitdenken van nieuwe verhaalideeën. Inmiddels woont ze alweer een tijd in Chicago, waar ze zich steeds serieuzer wijdt aan het schrijven.

Korte Samenvatting:

‘Het geheime recept voor familie’ van Katherine Reay is een roman over twee zussen en hun passie voor koken. Wat is belangrijker: de band met je familie of je eigen dromen achterna gaan?Vijftien jaar geleden trok Lizzy weg uit haar geboorteplaats om haar grote droom te volgen: chefkok worden van een restaurant in New York. Nu lijkt haar culinaire talent echter te verdwijnen, en ze vlucht terug naar haar geboorteplaats Seattle, waar ze ontdekt dat haar zus ziek is en chemotherapie moet ondergaan. Lizzy besluit haar zus te helpen door gezonde maaltijden voor haar te gaan maken. Maar dan meldt haar oude baas zich weer… Kiest ze voor haar nieuwe familieleven of voor haar oude droomleven in New York?

Cover:

De cover is al een plaatje op zich. De titel bevat het woord recept, ik vind het dan erg leuk dat er op de kaft heel veel soorten groenten worden afgebeeld. Het is een hele vrolijke kaft, veel kleuren. Ik vind het een aantrekkelijke kaft. Ik zou hem zeker in een boekhandel oppakken.

Het verhaal:

Het verhaal gaat om Lizzy. Zij is echt de hoofdpersoon van dit verhaal. Zij staat op een keerpunt in haar leven wanneer haar werk niet meer de voldoening geeft die ze voorheen ervan kreeg. Ze heeft het idee dat ze ‘iets’ mist. Ze gaat voor een vakantie richting haar zus, Jane. Jane heeft kanker en zit midden in het chemotherapie traject. De zusjes hebben elkaar een hele tijd niet gezien en dit zorgt voor wrijving. Lizzy wil Jane helpen door beter te gaan eten. Dus Lizzy gaat voor haar gezonde maaltijden maken. Ook kookt Lizzy voor Tyler, die ook kanker heeft en tegelijkertijd met Jane chemo heeft. Is dit haar nieuwe roeping? Of gaat ze terug naar haar droomleven in New York? Lizzy leert ook Nick kennen, een vriend van Jane en diens man Peter. Nick neemt de zakelijke klanten van Jane waar totdat zij weer beter is. Is dit vriendschap? Of is dit meer?

Wat vond ik ervan?:

Wat een mooi verhaal. Elizabeth, Lizzy is een hele sterke vrouw. Die al op jonge leeftijd haar moeder verzorgd heeft die kanker had. Zij heeft haar moeder te goed en te kwaad bijgestaan in deze tijd. Dit heeft zijn tol geëist in het gezin. Lizzy en Jane zijn uit elkaar gegroeid. Nu Jane kanker heeft komen al deze herinneringen weer naar boven. Ieder van hen heeft deze ander geïnterpreteerd.  Jane wil niet dat haar gezin overkomt want vroeger bij haar gebeurd is. Lizzy kan het heel goed vinden met Danny en Kate, de kinderen van Jane. De affectie die je uit het verhaal haalt voor haar neef en nicht vind ik heel goed voelbaar. De vriendschap die groeit tussen Cecilia, de verpleegster van Jane en Lizzy vind ik ook mooi. Ze vinden elkaar op een goed moment en weten elkaar aan te vullen. Peter en Jane hebben een vriend, Nick, hij neemt de zakelijke contacten van Jane waar. De relatie tussen Lizzy en Nick heeft veel raakvlakken. Hun vriendschap voelt heel open, ze hebben de grootste lol samen, maar kunnen ook goede gesprekken volgen. Je voelt gewoon dat het goed tussen hen zit. Dit verhaal heeft mij zeker geraakt, komt het goed tussen de zussen? Wat gaat Lizzy doen? Ik vind het mooi dat het thema kanker hier in dit verhaal erin geweven is. Het speelt zeker een rol, maar het ligt niet continu op de voorgrond. Je leert ook wel wat over verschillende chemo’s, het is allemaal mooi uitgewerkt. Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Ga hem lezen!!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker inkijk exemplaar op bol.com.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *