Geen categorie

Ik zie je – Michael Berg

Ik zag een persbericht voorbij komen over het nieuwe boek van Michael Berg. Ik las zoveel goeds over deze schrijver dat ik een mail heb gestuurd naar Uitgeverij OverAmstel. Ik wil hen dan ook bedanken voor het opsturen van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Ik zie je
Auteur: Michael Berg
Uitgever: OverAmstel
Aantal pagina’s paperback: 335
ISBN: 9789044351569

Auteur:

Michael Berg (pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen) studeerde Nederlands en volgde de Academie voor Kleinkunst. Na een korte tijd gewerkt te hebben in het theater, kwam hij bij de publieke omroep. Voor de RVU maakte hij tvprogramma’s en radiodocumentaires. Voor de NOS was hij netmanager van Radio 5 en voor L1 programmaleider radio. In 2004 verhuisde hij naar Frankrijk om thrillers te gaan schrijven. Hij debuteerde in 2008 met ‘Twee zomers’. Daarna verschenen ‘Blind vertrouwen’ (2009), ‘Een echte vrouw’ (2010), ‘Hôtel du Lac’ (2011), ‘Nacht in Parijs’ (2012) en ‘Heller’ (2014). ‘Hôtel du Lac’ stond op de shortlist voor de Diamanten Kogel. Met ‘Nacht in Parijs’ won Michael Berg De Gouden Strop 2013.

Korte Samenvatting:

Internationale bestsellerauteur Carol Brodie heeft al vijf jaar geen boek geschreven. In de hoop inspiratie te vinden ontvlucht ze haar huis in Londen en vliegt ze naar Zuid-Frankrijk waar ze een gite huurt. In plaats van te schrijven raakt Carol geïntrigeerd door haar overbuurvrouw die naakt baantjes trekt in haar zwembad. Met een telescoop begint Carol de vrouw te bespieden. Op een avond heeft de vrouw bezoek van een man en ziet Carol hoe de twee ruzie krijgen en dat de vrouw de man neerslaat. Dood? In plaats van de politie te bellen, besluit Carol zelf uit te zoeken wat er gebeurd is.

Cover:

De cover van dit boek heeft mooie contrasterende kleuren. Het helderblauw met het zwart geeft een mooi effect vind ik. Je ziet een vrouw in een zwembad. Dit scenario wordt ook in het boek geschetst, dus ik vind het een passende cover. Ik zou dit boek in de winkel oppakken, alleen al door de kleurencombinatie.

Het verhaal:

Carol vertrekt vanuit thuis wanneer haar vriend Simon weg is voor zijn werk. Ze pakt wat spullen bij elkaar en vertrekt naar Zuid-Frankrijk. Ze heeft dit zo gepland. Ze heeft een huurauto geregeld. En ze heeft een leuk optrekje gehuurd voor de periode die zij in Zuid-Frankrijk wil gaan werken aan haar nieuwe boek.
In Frankrijk raakt ze geïnteresseerd door de buurvrouw. Ze bespied deze vrouw met haar telescoop. Wanneer deze vrouw op een avond bezoek krijgt van een man en Carol ziet dat de buurvrouw deze man met een zwaar voorwerp neerslaat begint het avontuur pas echt.

Wat vond ik ervan?:

Ik had even nodig om in dit verhaal te komen. Maar toen ik er eenmaal in zat wilde ik door blijven lezen.

Je wilt weten wat het is wat Carol ziet aan de overkant bij de buren. Wie zijn die mensen? Je merkt dat ze enorm gefascineerd is door deze vrouw. Wie is zij? En wat doet zij hier?

De personage Carol wordt goed beschreven. Ik kon me een goed beeld van haar maken. Ook de relatie die Carol met haar moeder heeft wordt goed uitgewerkt. Je merkt dat moeder zich enorme zorgen maakt, maar niet lijkt door te dringen tot Carol. De relatie van Carol met Simon wordt vanaf het ontstaan van hun relatie beschreven. Maar is Carol wel zo gelukkig met Simon?

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. Je krijgt door de tijdsprongen die in de hoofdstukken voor komen een goed beeld van Carol. Vooral in de sessies die ze heeft met dokter Pachter. Carol verandert enorm in dit verhaal. Van een vrouw die niet voor zich zelf op komt naar een vrouw die weet wat ze wilt en hier ook voor werkt.

Op de helft van het boek komt er meer spanning in waardoor je wilt blijven lezen. Dit is ook door de vlotte schrijfstijl die Berg heeft.

Je waant je in Frankrijk doordat Berg de omgeving zo mooi weet te beschrijven. Op sommige momenten had ik echt het idee dat ik naast Carol zat en de omgeving gewoon kon zien.
Op het einde worden alle lijntjes mooi samen gevoegd waardoor je als lezer tevreden achterblijft.

Dit was het eerste boek dat ik las van Michael Berg, maar het zal zeker niet mijn laatste zijn!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *