Geen categorie

Indianenmagie – Blanche Ortmans

Ik kreeg een berichtje van schijfster Blanche Ortmans. Ze had via haar zus vernomen dat ik een blog heb waar ik over boeken schrijf. Haar vraag aan mij was of ik samen met mijn dochter haar boek Indianenmagie wilde lezen en er een recensie over wilde schrijven. Blanche bedankt voor het boek en het lieve persoonlijke berichtje voor mijn dochter.

Gegevens van dit boek:

Titel: Indianenmagie
Auteur: Blanche Ortmans
Uitgeverij: Uitgegeven in eigen beheer
Aantal pagina’s: 24
ISBN: 9789090323343

Auteur:

Blanche Ortmans, geboren in Heerlen (1981) en opgegroeid in het mooie Limburg (NL). Onder de naam Puur Blanche heeft zij begin november 2019 haar eerste kinderboek ‘Indianenmagie’ uitgegeven. Een tijdloos verhaal over dromen en magie. Voor schrijfster Blanche is dit een bevestiging dat juist de uitdagende periodes in het leven veel moois te bieden hebben. Met deze stap hoopt zij niet alleen kinderen, maar ook volwassenen te inspireren om altijd in magie te blijven geloven en mooie dromen te vangen.

Korte Samenvatting:

Norah ligt ’s avonds vaak wakkeer in bed. Ze wil wel slapen, maar ze durft niet. In de klas kan zij amper haar ogen openhouden, zo moe is ze. Juf Roos maakt zich al zorgen. Norah heeft haar in vertrouwen verteld dat zij ’s avonds vaak niet kan slapen omdat ze bang is voor boze dromen. Hier weet haar lieve juf wel raad mee. Op het grote schoolfeest heeft juf Roos een magische verrassing voor haar en de hele klas. Norah kan niet wachten. Wat zal de verrassing zijn? Een verhaal over dromen en magie.

Cover:

De cover van dit boek laat een groepje indianen zien. Ze zitten samen rond een kampvuurtje. En de middelste indiaan heeft een cadeau in haar handen. De cover heeft mooie zachte tinten die mij en mijn dochter meteen aanspreken. Dit is een boek wat ik in de winkel ook op zou pakken.

Het verhaal:

Norah heeft wel eens last van nare dromen. Dit bespreekt ze met haar juffrouw omdat ze vaak in de klas zo moe is. Maar juf Roos heeft een verrassing wat zij tijdens het schoolfeest zal onthullen. Norah is heel nieuwsgierig.

Wat vonden wij van dit boek?

Dit verhaal is erg prettig te lezen. Er word geen gebruik gemaakt van moeilijk woorden. Zelfs mijn dochter die AVI gestart is kon gedeeltes lezen, wat het samen lezen nog leuker maakt.

Mooi hoe in dit boek een blik geworpen word op dromen. Zowel goede als kwade. Door middel van iets tastbaars als de dromenvanger kunnen de kinderen hun dromen een plek geven. De mooie dromen blijven in het web zitten en komen terug. Hoe meer je aan deze mooie dromen denkt, des te vaker komen ze terug. De enge dromen worden ook gevangen en zodra het ochtend word springen deze kapot.

De personages van het boek komen mooi naar voren door de illustraties. Ieder heeft een gezicht en daardoor ‘leven’ ze echt. En dat is in een kinderboek wel prettig, dat de kinderen een beeld hebben bij de personages waar ze over lezen.

Ik zou dit boek zeker aanraden aan kinderen die enge dromen hebben. Door dit verhaal krijgen ze een opening om er over te praten en dan komen ze er vaak achter dat ze niet alleen zijn hierin. Dit boek maakt het tastbaar.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *