Gottmer Uitgevers

De Grijze Jager – De Ruïnes van Gorlan – John Flanagan

Ik werd gevraagd om met een paar enthousiastelingen mee te lezen in een buddy-read rondom het eerste deel van De Grijzer Jager. Ik wil Uitgeverij Gottmer bedanken voor dit prachtige recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Ruïnes van Gorlan
Auteur: John Flanagan
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina´s: 287
ISBN: 9789025774844

Korte samenvatting:

Will wil niets liever dan ridder worden. Als hij wordt ingelijfd als leerling van de geheimzinnige Grijze Jager Halt, leert hij met enige tegenzin de kneepjes van het vak. Maar wanneer hij er met Halt op uitgaat om de moord op de koning te verijdelen, komt hij erachter dat het helemaal zo slecht nog niet is om een Grijze Jager te zijn… 

Wat vond ik ervan?:

Dit was voor mij een uitstapje buiten mijn comfort zone. Maar ik werd zo enthousiast door de mensen om me heen dat ik overstag ben gegaan.
Het verhaal gaat over Will, een jongen die heel graag naar de Krijgsschool wilt. Hij is enorm teleurgesteld wanneer hij afgewezen wordt. Will wordt toegelaten tot de Jagers, echter weet hij niet goed wat hij met zijn leraar aan moet, Halt is een mysterieuze man die niet veel emoties laat zien.
We zien in de verhaal hoe Will zich steeds meer gaat ontwikkelen. Maar dat geld ook voor de andere rekruten die we voorbij zien komen. Arnaut en Will beleven vele ups en downs in dit eerste deel. Je ziet dan ook hoe hun vriendschap zich steeds verder ontwikkelt.

Wat mij opvalt is dat ik in het begin helemaal niet in de gaten had dat het om een fantasy boek ging, het voelde alsof het allemaal zo gebeurd kon zijn. Echter naarmate je verder leest merk je dat de fantasy steeds meer de overhand gaat spelen.

Doordat er ook wel alledaagse dingen voorkomen in het verhaal is het goed te lezen voor jong en oud. De schrijver weet je nieuwsgierig te maken en dit zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen.

Dit boek geeft een goede start, we leren de personages kennen en hierop kun je dan in de volgende delen voortborduren. Dit is zeker een serie voor zowel jongens en als meisjes. Het zit vol spanning en avonturen. Maar ook de alledaagse dingen als vriendschappen, ruzie en voor jezelf opkomen zitten erin verwerkt.

Ik ben blij met dit uitstapje dat ik gemaakt heb. Ik wil de enthousiastelingen waarmee ik gelezen hebben dan ook bedanken voor de vele gezellige chat gesprekken.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *